Vakáció

2024.07.16. 09:01

Pecabotot fogva táboroztak a gyerekek

Horgász táborban töltötte a nyári szünet közel egy hetét huszonkét fiatal. Pecabotot fogva igyekeztek halakat zsákmányolni a vadregényes helyszínen. Vizsgát is tehettek szakemberek előtt.

Szeri Árpád

Pecabotot fogva, a Sió-Sárvíz vadregényes erdők övezte összefolyásánál élhette meg a természet közeliség és a horgászat örömeit huszonkét kisgyermek. Tette ezt a Sióvölgye Horgász Egyesület múlt hét végén véget ért táborában, ami egyébként immár a kilencedik volt a sorban.

Pecabotot fogva
Pecabotot fogva vártak a kapásra a horgásztábor ifjú lakói. Fotó: Beküldött fotó

Pecabotot fogva

A HUNOP és sióagárdi önkormányzati pályázatának köszönhetően erre az öt napra valamennyi fiatal – hét-tizenöt év közötti iskolásokról van szó – díjmentességet kapott. Szintén a helyi önkormányzat biztosította a pavilonokat, asztalokat, padokat a szabadtéri étkeztetéshez, foglalkozásokhoz.

– A pénteki zárórendezvényen megtisztelt bennünket a Budapestről érkezett Martin Krisztián – mondta el Pesti Gyuláné, a tábor vezetője. – A Magyar Országos Horgász Szövetség Központi Ügyfélszolgálati Irodájának vezetője Balog Attilával, és Kertai Imrével, a TOHOSZ munkatársaival együtt a táborban biztosított lehetőséget a horgászvizsgára. Ugyancsak meglátogatott bennünket Beke Zsolt, a Közép-dunántúli Vízügyi Igazgatóság Tolna vármegyei szakaszmérnökségének vezetője. Kilenc éve köszönhetjük neki, hogy bázisként használhatjuk – csekély ellenszolgáltatás fejében – az árvízvédelmi központ épületét. Mindent összegezve, sikeres tábort  tudhatunk magunk mögött, ez a hét ismét bizonyította, hogy érdemes a gyerekekkel foglalkozni, hiszen horgász társadalomban is ők képviselik a jövőt.  Szeri Árpád

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában