Bizonytalanság

2024.07.08. 14:00

Rendkívüli ülés sem döntött a Bátaszékért Marketing Nonprofit Kft. ügyvezetőjéről

Rendkívüli testületi ülést tartottak a múlt héten szerdán, majd pénteken a bátaszéki városházán. A cél az volt, hogy a testületi ülésen megoldják a Bátaszékért Marketing Nonprofit Kft. ügyvezetését.

Teol.hu

A testületi ülés sem szerdán, sem pénteken nem hozott megegyezést, egyelőre maradnia kell az ügyvezető igazgatónak

Forrás: Tolnai Népújság

Fotó: Makovics Kornél

A bátaszéki testületi ülésen, az eskütételt követően átvették megbízólevelüket Böröcz Csaba és Papp Tamás képviselők, akik annak a két képviselőnek – Molnár Péter és Péter Géza – a helyére ülhettek be, akik a néhány hete lebonyolított önkormányzati választásokat követően mondtak le mandátumukról. 

A Helyi Választási Iroda elnöke, Rigler Gyula adta át a megbízóleveleket, majd dr. Bozsolik Róbert polgármester gratulált az új képviselőknek, akiknek jó munkát kívánt. Ők azonnal kaptak is döntési feladatot.

A testületi-ülés sem szerdán, sem pénteken nem hozott megegyezést, egyelőre maradnia kell az ügyvezető igazgatónak
A testületi ülés sem szerdán, sem pénteken nem hozott megegyezést, egyelőre maradnia kell az ügyvezető igazgatónak
Fotó: Makovics Kornél / Forrás: Tolnai Népújság

 

Felmondott az ügyvezető igazgató

Két héttel ezelőtt,  június 27-én adta be felmondását Bencze Diána, a Bátaszékért Marketing Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatója, aki azonnali hatállyal kérte felmentését. Azonban az ügyvezetői poszt a törvényi előírásnak megfelelően 60 napos felmondási idővel jár. Mivel az ügyvezető asszony a felmondólevelének átadása óta nem jelent meg a munkahelyén, ezért határozatban szólította fel a képviselőtestület, hogy augusztus 28-ig, illetőleg az új igazgató kinevezéséig lássa el ügyvezetői feladatait, hogy a rábízott önkormányzati cég vagyoni és nem vagyoni kárt ne szenvedjen.

 A közelgő VII. Bátaszéki Bornapok (melynek körülbelül 35 millió forintos a bekerülési költsége) igen sok feladatot ró a kft. dolgozóira, melyhez mindenképpen megbízható és komoly vezetőre van szükség.

Nem volt határozatképes

A rendkívüli képviselő-testületi ülés összehívására azért került sor július 3-án, hogy a város stabilizálja a Bátaszékért Marketing Nonprofit Kft. működését a közelgő bornapok szervezésére is tekintettel, illetve, hogy az ügyvezető asszony „azonnali” távozásának feltételeit megteremthessék. A javaslat az volt, hogy ez év végéig, azaz december 31-ig bízzák meg a Nkft. ügyvezetői feladatainak ellátásával Ócsai Krisztina asszonyt, az Nkft. jelenlegi munkatársát. Erre a testületi ülésre az előzetes egyeztetés ellenére a FIDESZ képviselői nem mentek el, így az ülést nem lehetett megtartani, mert a képviselő-testület nem volt határozatképes.

Újabb rendkívüli testületi ülést hívtak össze

A kialakult helyzet a tulajdonosi jogokat gyakorló képviselő-testülettől megoldást igényelt, ezért egy újabb rendkívüli ülés összehívására került sor július 5-én, pénteken, ahol a Mi Hazánk Mozgalom két képviselője Böröcz Csaba és Papp Tamás letette az esküt és bekapcsolódott a képviselő-testület munkájába, így az ülés 8 képviselő részvételével már döntésképes volt. 

Újra beterjesztésre került a javaslat a kialakult helyzet ideiglenes megoldása érdekében.

A szavazás során a FIDESZ kettő és a Mi Hazánk kettő képviselője nem támogatta a kialakult helyzetet kezelő ideiglenes ügyvezető megbízás megadását, így két hónappal a város legnagyobb rendezvénye előtt kialakult egy olyan helyzet, ami teljes bizonytalanságot eredményezhet a Nkft. napi működésében és állásában tartotta a jelenlegi ügyvezetőt, akinek felhívták a figyelmét, hogy köteles az ügyvezetői faladatait továbbra is ellátni. 

 

 

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában