Új turistatérkép szett

2024.07.27. 16:02

Szekszárd fontos állomása az Országos Kéktúrának

A Cartographia térképkiadó gondozásában jelent meg július közepén az Alföldi Kéktúra Szekszárdtól Sátoraljaújhelyig barangoló útvonalát népszerűsítő, a felfűzött látnivalókra fókuszáló Kéktúra IV. turistatérkép szett. Szekszárd fontos állomása az Országos Kéktúrának.

Brunner Mónika

A huszonegy térképszelvény hátoldalán az adott útszakasz fényképes, magyar és angol nyelvű ismertetése, bélyegzőhelyeinek felsorolása szerepel. A térképlapok ábrázolta útvonalrészeket hossz-szelvények is bemutatják, ezekről könnyedén leolvasható a szakasz távolsága, a megtételéhez szükséges idő, minden fontos vonatkozási pont és közösségi közlekedési kapcsolat. Szekszárd fontos állomása az Országos Kéktúrának.

Szekszárd fontos állomása az Országos Kéktúrának
Szekszárd fontos állomása az Országos Kéktúrának
Fotó: Beküldött

Szekszárd fontos állomás 

Berki Zoltán turistatérképszerkesztő lapunknak elmondta, hogy Tolna vármegye székhelye, Szekszárd különösen fontos állomása a kéktúrázóknak, hiszen itt ér véget a Kéktúra III. turistakalauz és térképszett által ismertetett Rockenbauer Pál Dél-dunántúli Kéktúra (Írott-kőtől Szekszárdig több mint 540 kilométer), illetve itt kezdődik az Alföldi Kéktúra (Szekszárdtól Sátoraljaújhelyig 870 kilométer), amelynek az útvonalát a most megjelent Kéktúra IV. turistatérképszett közli. 

Szekszárd fontos állomása az Országos Kéktúrának, a fotón Sátoraljaújhely felé vezető túraút
A Sátoraljaújhely felé vezető túraút. Az Országos Kéktúra kiindulópontja Írott-kő, végpontja pedig Hollóháza. Fotó: Beküldött

Hollóházáig mennek 

Az Országos Kéktúra kiindulópontja Írott-kő, végpontja pedig Hollóháza, a túrázók a teljes távon majdnem 1200 kilométert tesznek meg.  Ezt a szakaszt a Kéktúra I. illetve a Kéktúra II. turistakalauzok és térképszettek mutatják be. Az Országos Kékkör az  Országos Kéktúra, a Rockenbauer Pál Dél-dunántúli Kéktúra és az Alföldi Kéktúra összességét jelenti.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában