A megbízatás idén októberig érvényes

2024.07.05. 09:33

A TETT elnöke tavaly kapott bizalmat

Szeri Árpád

A Társadalmi Ellenőrző Tájékoztató Társulás idei ülései – így a legutóbbi, július 2-i is – Tornóczky Gábor elnökletével zajlottak. Vezetői tisztéről tavaly született döntés. 

TETT
A legutóbbi TETT-ülés résztvevői: Szalonna Zoltán, Tillmann Péter, Tornóczky Gábor, Molnár Józsefné, Bechli Erzsébet, Glöckner Henrik, Salgó Ivett, Bakó Józsefné munkaszervezet vezető és dr. Bozsolik Róbert
Fotó: Makovics Kornél

A múlt év májusában ugyanis elhunyt Krachun Szilárd, a társulás addigi elnöke, egyúttal Bátaapáti polgármestere. A vonatkozó törvény értelmében időközi választást nem lehetett tartani, ezért a község önkormányzata az egyik alpolgármesterét, azaz Tornóczky Gábort delegálta a TETT tanácsába.

Az elhalálozás miatt megüresedett pozícióra a szerveződés a múlt év végén választott új elnököt. A Bátaapátiban, a Községházán tartott TETT ülésen Tillmann Péter alelnök javasolta, hogy Tornóczky Gábor kapjon bizalmat. Az alkalmassági szempont mellett az előterjesztés megfelelt azon eddigi gyakorlatnak is, mely szerint a TETT elnökét a tárolóval rendelkező település adja.

A szavazáson egyhangú döntés született, ez azt jelenti, hogy valamennyi arra jogosult résztvevő támogatta a javaslatot. Így tehát a Társadalmi Ellenőrző Tájékoztató Társulás elnöke, 2024. január 1-jei hivatalba lépéssel Tornóczky Gábor lett. Megbízatása idén októberig érvényes. 

Tornóczky Gábor a június 9-i választások eredményeként önkormányzati képviselői mandátumot szerzett lakhelyén, azaz Bátaapátiban. Ugyanitt a polgármester Koroknai Róbert lett. Az új testület október elején alakul meg, ezt követően dönt arról, hogy kit delegál a TETT-be. Ez a személy lehet a polgármester vagy egy képviselő is.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában