Közlekedés

2024.07.09. 15:26

Kanyaródósáv épül, megújul a Cikói bekötőút bonyhádi szakasza

Megérkezett a támogatási előleg a Bátaszék-Bonyhád összekötő út - Bartók Béla utca csomópontjában kanyarodó sáv kiépítésére, valamint az 564102 jelű Cikói bekötőút bonyhádi belterületi szakaszának felújítására.

Vizin Balázs

Július 5-én 29 millió 935 ezer 285 forintot utalt át a Magyar Államkincstár a bonyhádi önkormányzat számlájára. A projektre 279 millió forint támogatást nyert el a város április 24-én. A támogatási szerződés június 21-én lépett hatályba, az előleg igénylést július 3-án hagyta jóvá a Magyar Államkincstár

Bonyhád, út, cikó
Megújul a Cikóra vezető út bonyhádi szakasza. Beküldött fotó.

A beruházás során a Cikói bekötőút vonatkozásában megvalósul a meglévő aszfaltburkolat felújítása, a padkarendezés, az úgynevezett nyílt árkos csapadékvíz-elvezetés, a két darab nem szabványos öböllel rendelkező autóbuszmegálló burkolatának és felszálló szigetének felújítása. 

A kanyarodó sáv kiépítése során elkészül a teljes pályaszerkezet építése és szélesítése, a kopóréteg cseréje, az útburkolati jelek festése, a járműérzékelők újratelepítése, egy darab jelző- és egy egy darab közműoszlop áthelyezése, a Bartók Béla utca érintett szakaszán 31 folyóméter hosszan kopóréteg cseréje – összegezte Filóné Ferencz Ibolya, Bonyhád polgármestere. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában