Jótékonyság

2024.08.25. 17:00

A megégett Ricsike gyógyulásért báloztak (galéria)

Jótékonysági bált szerveztek annak a négy éves kisfiúnak a gyógyulása érdekében, aki Zombán égett meg egy sütögetés alkalmával. A gyerek testének húsz százaléka sérült súlyos mértékben. Most a szülők speciális kompressziós ruhára gyűjtenek, ami kettőmillió forintba kerül.

Bencze Péter

Ricsike egy közösségi rendezvényen szenvedett súlyos, életveszélyes sérüléseket hónapokkal ezelőtt. A fiú már jórészt felépült, a család kálváriája viszont nem ért véget.

Ricsi gyógyulásáért báloztak
Fotó: Kiss Albert

Sokan adakoztak

Portálunk Tibortól, a gyermek édesapjától megtudta, hogy az adományok szépen gyűlnek. Van olyan magánszemély, aki jelentős összeget ajánlott fel, emellett ismerősök és ismeretlenek is hozzájárultak már ahhoz, hogy Ricsike megkaphassa a speciális eszközt. 

A mostani bálra is sokan vettek jegyet, és tombola felajánlásból is szép számmal érkezett. Fotós kollégánk ottjártakor szinte roskadozott az ilyen felajánlások számára előkészített terület. 

Különleges ruhára lenne szüksége

Ricsikének egy speciális, kettő millió forintba kerülő kompressziós ruhára lenne szüksége. Ricsike édesanyja a baleset során sokkot kapott, azóta sem emlékszik a történtekre. Azt mondta, 

Képek bevillannak, tehát az, hogy a fiam nagyon sír és, hogy puszilom a fejét. Tehát, az, hogy hogyan történt....hiába ott álltam, totál kiesett minden.

Ricsi már jobban van, de a családnak még mindig segítségre van szüksége.

Egy sütögetés alkalmával égett meg

A szülei éppen „tárcsáztak”, amikor Ricsike megégett. A kisfiút aludni akarta vinni az édesanyja, ekkor történt a baj: a fiú odament az édesapjához puszit adni, majd beleesett a forró olajba, ami másodpercekkel korábban borult a földre – hangzott el korábban a Tények riportjában. Ricsi apja azonnal a fiú után nyúlt, de már késő volt: a gyerek ruhája szinte teljesen beleégett a bőrébe. A szülők vízzel hűtötték, amíg a mentőhelikopter a helyszínre érkezett. 

A kórházban Ricsike egész testét bekötözték, de még így is hónapokig tartott a gyógyulása. A fiú édesapja még hónapokkal a baleset után is csak könnyeivel küszködve tudott  a történtekről beszélni.

Ricsike testének húsz százaléka károsodott, a bőrébe még a rajta levő ruha mintázata is beleégett. 

Erre a számlaszámra várják Ricsike szülei a felajánlásokat:

11773463-01236938-00000000 (Papp Dominik)

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában