Életet menthet

2024.08.16. 07:30

Augusztus 20-a előtt adjunk vért

A közelgő négynapos hétvége sokak számára a pihenésről és kikapcsolódásról szól, de ilyenkor sem szabad megfeledkezni azokról, akiknek szükségük van a segítségre. Augusztus 20-a előtt adjunk vért. A kórházak folyamatosan igénylik a vérkészítményeket műtétekhez, baleseti sérültek ellátásához és különféle betegségek kezeléséhez.

Brunner Mónika

Augusztus 20-a előtt adjunk vért. Dr. Nagy Sándor, az Országos Vérellátó Szolgálat (OVSZ) szakmai főigazgató-helyettese kiemelte, hogy különösen fontos, hogy a hosszú hétvégék előtt növeljük a véradók számát, mivel a vérkészítmények közül a legrövidebb ideig felhasználható mindössze öt napig őrzi meg szavatosságát – szerepel a vérellátó közleményében. 

augusztus 20-a előtt adjunk vért
Egy boldog véradó Bonyhádon, emléklappal jutalmazták nemes cselekedetét. Augusztus 20-a előtt adjunk mi is vért
Forrás: police.hu

Augusztus 20-a előtt adjunk vért 

Kérik azokat, akik elmúltak tizennyolc évesek, egészségesnek érzik magukat és testsúlyuk meghaladja az ötven kilogrammot, hogy menjenek, vegyenek részt a véradásban. Egy véradás mindössze néhány percet vesz igénybe, de valakinek az életét mentheti meg. A közleményben hozzáteszik, hogy minden alkalom számít, egyetlen véradással akár három életet is megmenthetünk, miközben hozzájárulunk ahhoz, hogy az Országos Vérellátó Szolgálat biztonságosan elláthassa a kórházakat és egészségügyi intézményeket. Itt az ideje az összefogásnak, aki teheti, segítsen embertársain – fűzte hozzá dr. Nagy Sándor. A véradási helyszínek és időpontok elérhetők a www.ovsz.hu/idopontfoglalas oldalon, ahol lehetőség van időpontfoglalásra is a várakozási idő csökkentése érdekében. B. M. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában