Szent István nap

2024.08.21. 12:34

Dombóvár kenyere: a Százszorszép Alapítvány nyert támogatást idén

Dombóváron is sikeresen zajlott le az augusztus 20–i ünnepség, ahol a Százszorszép Alapítvány nyerte el a következő egy évre szóló támogatást a közösségi összefogásnak köszönhetően. A városi kenyérszentelés és a színes programok méltóképpen emlékeztettek Szent István király örökségére.

Balogh Éva

Dombóvár Város Önkormányzata hetedik alkalommal rendezte meg a Dombóvár Kenyere akciót, amely során a legtöbb szavazatot gyűjtő egyesület nyerhette el a vándor kenyérlapátot és a támogatást. Idén a Százszorszép Alapítvány bizonyult a legnépszerűbbnek, köszönhetően a közösség összefogásának és a szülők, nagyszülők, rokonok aktív részvételének. A tavalyi győztes, a Szőlőhegyért Egyesület képviselője, Varga-Stadler Máté adta át a kenyérlapátot az új nyerteseknek.

Pintér Szilárd szegte meg az új kenyeret (Beküldött fotó)

A támogatást egy félkilós, adalékanyagmentes cipó megvásárlásával lehet növelni, amelyből minden eladott kenyér után 20 forint kerül az alapítványhoz. Az ünnepségen a kertvárosi templomban tartott szentmise után Szűcs Eszter lelkész, Miklovits Attila atya és Hegedüs János plébános áldották meg a kenyeret, amit Pintér Szilárd polgármester szegett meg. A rendezvényt az Esthajnal csillag együttes műsora tette teljessé. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában