Horgászverseny

2024.08.28. 10:42

Horgászversennyel építették a nemzetközi kapcsolataikat (képgaléria)

Igazán jól sikerült az a kezdeményezés, amelynek során az Őcsényi Horgász Egyesület tagjai vették fel a kapcsolat a falujuk testvértelepülésén, a vajdasági Gomboson élő sporttársaikkal. Az itteniek ugyanis vendégül látták néhány napra a külhonban élő pecásokat, sőt, közös versenyt is tartottak. A vándorkupa ezúttal Őcsényben maradt.

Bencze Péter

Hat fős csapatokban versenyeztek egymással a hazai és a gombosi horgászok a házigazdák által kezelt őcsényi horgásztavon. A vendégek 15 kilogrammnyi halat fogtak ki délelőtt, míg a házigazdák 58 kilogrammal zárták a megmérettetést. Az alkalomra Temesvári Tamás, az Őcsényi Horgász Egyesület elnöke vándorkupát készíttetett, amelyre ezúttal az ő egyesületük neve került fel. Folytatás viszont egészen biztosan lesz, mert a tervek szerint már idén októberben Gombosra látogatnak az őcsényiek, ahol ismét sor került  majd egy versenyre. 

Mindössze öt óra alatt több mint hetven kiló halat fogtak az őcsényi és a gombosi horgászok.
Mindössze öt óra alatt több mint hetven kiló halat fogtak az őcsényi és a gombosi horgászok.
Fotó: Kiss Albert

A gombosiak pénteken érkeztek Őcsénybe, ahol a helyiek bőséges vacsorával látták őket vendégül. Az est végére jóízű beszélgetés alakult ki a horgászok között. Vasárnap szintén közös főzéssel ünnepelték az eredményes versenyt. Folytatás tehát biztosan várható, de hogy októberben kihez kerül majd a vándorkupa, az egyelőre még kérdéses.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában