Vis Maior

2024.08.26. 16:03

Megkapja Szekszárd a kért összeget

A fővárosban írta alá Berlinger Attila, Szekszárd polgármestere és dr. Navracsics Tibor közigazgatási és területfejlesztési miniszter azt a támogatói okiratot, ami garantálja, hogy Szekszárd megkapja a vis maior keret terhére megigényelt támogatást az államtól. A pénzre azért van szükség, mert tavaly decemberben több pince is beomlott a vármegyeszékhelyen. A szükséges munkálatokat azóta az önkormányzat már elvégeztette, most a pénz „megtérítésére" kerül sor.

Bencze Péter

Berlinger Attila hétfőn utazott Budapestre (képünk illusztráció)

Fotó: Mártonfai Dénes

Berlinger Attila hétfőn utazott Budapestre azért, hogy aláírják az állam által megítélt támogatásról szóló megállapodást dr. Navracsics Tiborral. Szekszárdon december közepén szakadt be egy pince a Bocskai utcában, majd alig 24 óra alatt hasonló eset történt a Hosszúvölgy utcában is.

Amint arról korábban beszámoltunk, az önkormányzat saját költségen azonnal elvégeztette a káresemény elhárításához szükséges munkálatokat, közben viszont vis maior pályázatot nyújtottak be. Ennek értelmében az állam utólag megtérítheti a felmerülő költségeket. Erre kerülhet most sor, a támogatói okirat aláírását követően.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában