Hétfőn lesz az első tanítási nap

2024.08.29. 17:30

Megújult iskolai épületek várják a diákokat

Megújult iskolai épületek, új tanműhelyek, vizesblokkok, padlóburkolatok, korszerűbb fűtés várja szeptember másodikán, az első tanítási napon a diákokat. A Tolna Vármegyei Szakképzési Centrum nyolc szakképző intézményében a nyáron is folytatódtak a felújítások.

Brunner Mónika

Közel húszezer diák kezdi hétfőn az iskolát Tolna vármegyében. Megújult iskolai épületek, korszerűbb fűtés várja őket. A Tolna Vármegyei Szakképzési Centrum tájékoztatta portálunkat, hogy a hozzájuk tartozó nyolc szakképző intézményben az elmúlt években jelentős fejlesztések zajlottak le. Két iskola teljesen megújult épületbe költözhetett, tanműhelyek, vizesblokkok, újultak meg, energetikai korszerűsítések valósultak meg. A diákokat megújult iskolaépületek várják. 

Tolnában is készen állnak a sulisok az őszi iskolakezdésre 
Megújult iskolaépületek várják őket
Tolna vármegyében is szeptember másodikán kezdődik az iskola, a diákokat megújult, felújított iskolaépületek várják 
Forrás: Illusztráció / Shutterstock

Megújultak az iskolai épületek 

A nyári szünetben sem állt meg az élet az intézményeikben, a szükséges karbantartási munkák mellett tovább folytatódott az épületek felújítása, áll a Tolna Vármegyei Szakképzési Centrum közleményében. Az Ady Endre Technikum és Kollégiumban megkezdődhetett az új szépészeti tanműhely kialakítása, valamint elkészültek az iskola leány kollégiumában a hőközpont korszerűsítésével. A folyosói hidegburkolatok felújítása és javítása zajlott az Apáczai Csere János Technikum és Kollégiumban, a Bezerédj István Technikumban, a Perczel Mór Technikum és Kollégiumban, valamint a Vályi Péter Szakképző Iskola kollégiumában. Több termet laminált padlóburkolattal láttak el az Ady Endre Technikum és Kollégiumban, az Apáczai Csere János Technikum és Kollégiumban, a Bezerédj István Technikumban, továbbá a Vályi Péter Szakképző Iskola és Kollégiumban. 

Folytatódnak a fejlesztések

A Vályi Péter Szakképző Iskola és Kollégiumban a nyáron elvégezték az aula épületrész nyílászáróinak cseréjét is. A Magyar László Szakképző Iskolának helyet adó épületben megvalósulhatott az erős- és gyengeáramú villamos hálózatok részleges cseréje és felújítása. A fejlesztések ősszel is folytatódnak annak érdekében, hogy az iskolák az oktatás és tanulás minél jobb feltételeit biztosíthassák, továbbá energetikailag is minél jobban megfeleljenek a kor követelményeinek, közölte a Tolna Vármegyei Szakképzési Centrum. 

 

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában