Iskolakezdés

2024.08.25. 16:29

Tolnában közel 20 ezer tanuló megy suliba ősszel

Az Oktatási Hivatal adatai szerint közel húszezer iskolás kezdi meg a tanulmányait a Tolna vármegyei oktatási intézményekben. Nagyságrendileg megközelítőleg az előző tanévhez hasonlóan alakul az iskolakezdők száma Tolnában.

Brunner Mónika

Az Oktatási Hivatal tájékoztatta lapunkat, hogy az idén ősszel nagyságrendileg megközelítőleg az előző tanévhez hasonlóan alakul az iskolakezdők száma Tolna vármegyében. A szülők már minden szükséges dolgot megvásároltak iskolás gyermekeiknek a szeptember másodikai iskolakezdésre. Tolnában is elkezdődött a visszaszámlálás, hamarosan kezdődik az új tanév. 

Tolnában is készen állnak a sulisok az őszi iskolakezdésre
Tolnában is készen állnak a sulisok az őszi iskolakezdésre, közel húszezren kezdik meg tanulmányaikat az új tanévben 
Forrás: Illusztráció / Shutterstock

Tolnában közel húszezer a sulis 

A múlt évben, 2023 szeptemberében összesen tizenkilencezer-hatszáznegyvenöt tanuló kezdte meg a tanévet az általános és középiskolákban az Oktatási Hivatal adatai szerint. Ebből tizenötezer-százhetvenhét általános iskolás tanuló, kétezer-százötvennyolc első évfolyamos diák kezdte meg tanulmányait Tolna vármegyében. Ez a szám nem tartalmazza a szakképzésben tanulók számát, tették hozzá. Ismertették, hogy  2024/2025-ös tanév részletes tanulói létszámadatai az októberi köznevelési statisztika zárás után állnak majd a rendelkezésükre. 

Szinte minden megvan 

Szekszárdi családanya lapunknak elmondta, hogy két gyermeket nevel, egyikük óvodás, a másikuk ősszel kezdi a harmadik osztályt. 

– Már mindent megvettünk mindkét gyermeknek, a tanszereket és minden szükséges dolgot már augusztus elején beszereztünk. Egy-két apróság hiányzik, mint például a rajzórákhoz szükséges viaszosvászon, valamint még néhány ruha. Az iskolás gyermekem nem nagyon várja az iskolakezdést. Nagyon jó az osztályközösség és szereti a tanárokat, szeretne már velük találkozni, de a napi tanulással gondolatban még nem tudott megbarátkozni – mondta a szekszárdi édesanya.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában