Tanévnyitó

2024.08.27. 17:30

Visszaszámlálás: jövő hétfőn kezdődik a suli

Tanévnyitó ünnepélyek és az első tanítási nap várja a Tolna vármegyei iskolásokat, van, ahol már vasárnap felvonulnak a diákok az ünneplő ruháikban. A leendő kilencedikesek gólyatáborokban szereztek élményeket, és az iskolai tanszerek beszerzése is folyamatban van. Elindult a visszaszámlálás, jövő hétfőn kezdődik a suli.

Brunner Mónika

Visszaszámlálás, indul a suli. A diákokat várják az iskolai hétköznapok, ám nem mindegy, hogy a tanévnyitókra milyen öltözetben érkeznek. A Dombóvári Illyés Gyula Gimnázium tanévnyitó ünnepségét szeptember másodikán, hétfőn, reggel nyolc órakor tartják az iskola udvarán. Az oktatási intézmény a honlapján arra kéri a diákokat, hogy ünneplőben jelenjenek meg. A lányok esetében ez matrózblúzt, sötét aljat és ünnepi cipőt, a fiúknál fehér inget, sötét ünneplő nadrágot, ünnepi cipőt jelent. 

Visszaszámlálás: jövő hét hétfőtől újra az iskolapadokba ülnek a diákok
Visszaszámlálás indul: jövő héttől közel húszezer iskolás kezdi meg tanulmányait a Tolna vármegyei oktatási intézményekben. Fotó: Illusztráció/Getty Images

Visszaszámlálás: indul a suli 

A Dombóvári Illyés Gyula Gimnáziumban a hétfői tanévnyitó ünnepség után három osztályfőnöki órát tartanak, majd két tanítási órát. A dombóvári gimisek számára délután egy óra húsz perckor ér véget az első tanítási nap. 

A Bonyhádi Petőfi Sándor Evangélikus Gimnázium, Kollégium, Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola  a tanévnyitó ünnepélyét szeptember elsején, vasárnap, délután öt órakor tartja a gimnázium udvarán. Az első tanítási nap szeptember hétfőn reggel háromnegyed nyolckor osztályfőnöki órával kezdődik, a tankönyvosztásra is ezen a napon kerül sor. A javító-osztályozó vizsgák ezen a héten kedd-szerdán zajlanak, a szecskatáboraik augusztus huszonhetedikén kezdődnek.  

A Gyönki Tolnai Lajos Gimnáziumban a tanévnyitó ünnepély hétfőn reggel hét óra ötven perckor kezdődik. Az iskolában hétfőn tartották a javítóvizsgát, kedden gólyatábor veszi kezdetét. A kollégisták vasárnap délután négy órától költözhetnek be az iskola kollégiumába. A tankönyveket a kilencedik évfolyamosok a gólyatáborban, a kollégisták a beköltözéskor vehetik át, minden más tanuló pedig az első tanítási napon. 

Az Oktatási Hivatal adatai szerint közel húszezer iskolás kezdi meg a tanulmányait a Tolna vármegyei oktatási intézményekben. Megközelítőleg az előző tanévhez hasonlóan alakul az iskolakezdők száma Tolnában.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában