Erdei iskola

Tegnap, 9:00

A Babitsos diákok csodás környezetben tanulhattak

A szekszárdi Babits Mihály Általános Iskola hetedik osztályos diákjai idén is részt vettek a hagyományos erdei iskolai programon, amelyet Lengyel-Annafürdő csodás erdei környezetében tartottak meg.

Farkas Eszter

Az iskolai kirándulást már több mint húsz éve szervezik meg, amelynek során a gyerekek nemcsak a természet szépségeit fedezhetik fel, hanem különböző tantárgyakhoz kapcsolódó ismereteket is szerezhetnek.

A Babitsos diákoknak húsz éve szerveznek programot Lengyel-Annafürdőbe
A Babitsos diákoknak húsz éve szerveznek programot Lengyel-Annafürdőbe
Beküldött fotó

– A diákjaink szeptember 9-től egészen 13-ig tartózkodtak az erdei iskolában, és olyan széleskörű ismereteket szerezhettek testközelből, amelyek nemcsak a tananyaghoz kapcsolódnak, hanem a mindennapi életükben is hasznosíthatják a természetvédelem, fenntarthatóság és környezettudatosság terén – válaszolta kérdésünkre Botos Ilona, igazgató.

Idén először Farkas Éva vette át a szervezés feladatait a nyugdíjba vonult Kovács Tibortól, aki korábban évekig irányította a programot. Az iskola igazgatója, Botos Ilona kiemelte, hogy az erdei iskola programjai mindig nagy élményt nyújtanak a diákoknak, hiszen itt közvetlen kapcsolatba kerülhetnek a természettel, miközben játékos és interaktív módon tanulhatnak új dolgokat.

Beküldött fotó

Az erdei iskola során a Babits diákjai nemcsak szórakoztak, hanem sok új ismeretre is szert tettek a környezetvédelem, a fenntarthatóság, sőt még a történelem terén is, mindezt egy gyönyörű, nyugodt természeti környezetben. Lengyel-Annafürdő és környéke tökéletes helyszín volt számukra, hogy elmélyedjenek a természet világában. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában