Szüreti felvonulás

10 órája

A cudar idő sem szegte a kömlődiek kedvét

Szüreti felvonulást rendeztek az elmúlt hétvégén Dunakömlődön.

Révészné Hanol Erzsébet

A dunakömlődiek számára ünnep a szüreti nap

Fotó: Molnár Gyula

A cudar idő sem lehetett akadálya annak, hogy Dunakömlődön megrendezzék az elmúlt hétvégén a szüreti felvonulást. Ahogy Szél Benjamin, a Pakshoz tartozó településrész új képviselője fogalmazott, ez az egyik legnagyobb rendezvényük, ünnep ez a falu számára, amelyből sokan kiveszik a részüket.

A dunakömlődiek számára ünnep a szüreti nap
A dunakömlődiek számára ünnep a szüreti nap
(Fotó: Molnár Gyula)

Az egyik szervező, Rostáné Katona Katalin arról beszélt, hogy már napokkal előbb elkezdték az utcák díszítését, szalmabála bábukat helyeztek ki többfelé. A szüreti napon pedig nemcsak a helyiek, hanem az elszármazottak is szívesen részt vesznek. A Szabadság utcai megállónál lakók és a présházsor ingatlantulajdonosai is megvendégelték a menet résztvevőit, süteménnyel, üdítővel, borral, meleg teával kínálták őket.

A felvonulás után a Faluházban folytatódott a program, ahol a közönséget is éneklésre bírva, koncertet adott a Medinai Tamburazenekar, majd bál zárta a napot.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában