Jó reggelt

2024.09.10. 09:39

A tankönyv–dzsungel sűrűjében

Azt gondolnám, hogy ha valami, akkor az általános iskolai tankönyvek világa nem tud kihozni a sodromból. Elvégre mi van ott? Irodalom, nyelvtan, matek, nyelvek meg a szokásos természettudományok. De nem! A magyar oktatás ravaszul felkészült arra, hogy a szülők életébe is csempésszen némi kalandot.

Balogh Éva

A kép illusztráció.

Forrás: Shutterstock

Hős szülőként úgy állok neki az iskolatáska összepakolásának, hogy egy szempillantás alatt megkülönböztetem a nyelvtankönyvet a munkafüzettől. Naiv elképzelés. A valóságban ugyanis a kezembe akad valami „Hétszínvilág” (kétféle, mert miért ne), aztán a „Szövegről szövegre” két verzióban. Itt állok diplomásként, és fogalmam sincs, hogy amit olvasok, az most irodalom, szövegértés vagy titokban nyelvtan? Eljött a felismerés pillanata: az én időm, mint „táskamenedzser”, lejárt. A megoldás? Hadd pakoljon a gyerek a táskájába órarend szerint! Elvégre, neki jobban kell tudnia, melyik tankönyv mire való. Mert vannak dolgok, amiket jobb rájuk hagyni, bízva abban, majd csak megoldja valahogy.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában