Közlemény

2024.09.15. 15:52

Alpolgármesterei kezdeményezték Szabó Péter kizárását a Fideszből

A képviselő-testület fideszes tagjai elhatárolódnak az indokolatlan mértékű jutalmazástól, írja közösen kiadott közleményében Leber Ferenc és Szántó Zoltán.

Révészné Hanol Erzsébet

A képviselő-testület fideszes tagjai elhatárolódnak az indokolatlan mértékű jutalmazástól

Fotó: Molnár Gyula

Leber Ferenc és Szántó Zoltán kezdeményezték, hogy Szabó Pétert, Paks polgármesterét zárják ki a Fideszből. A két alpolgármester azt követően hozta meg ezt a lépést, hogy a legutóbbi, rendkívüli testületi ülésen ismertté vált számukra, hogy a jelenlegi városvezető milyen megállapodást kötött dr. Blazsek Balázzsal a címzetes főjegyző munkaviszonyának megszüntetése kapcsán.

Szeptember 13-i közleményükben azt írják: „A képviselő-testület FIDESZ-tag képviselői elhatárolódnak az indokolatlan mértékű jutalmazástól. A tegnapi képviselő-testületi ülésen polgármester úr tájékoztatta a képviselőket a dr. Blazsek Balázs címzetes főjegyző úr munkaviszonyának megszüntetésével kapcsolatban kötött megállapodásuk tartalmáról. Ezzel kapcsolatban azt az álláspontot alakítottuk ki, hogy címzetes főjegyző úr szakmai és közéleti pályafutását nem vitatva, sem a jutalom mértékét, sem a jogviszony megszüntetésének időpontját nem tartjuk elfogadhatónak.

Az elmúlt hetekben Paks város gazdálkodása rendkívüli mértékű kihívással szembesült, amelynek ismeretében különösen visszatetsző bármely vezető számára három évnyi bér egyösszegű kifizetése. Bár polgármester úr, mint a munkáltatói jogkör gyakorlója rendelkezik hatáskörrel a jegyzői javadalmazás és jogviszony tekintetében, de az összeg nagysága, valamint az a tény, hogy a döntés hatása túlnyúlik a jelenlegi önkormányzati cikluson, megkövetelte volna a képviselőkkel történő egyeztetést, amelyet elmulasztott.

A FIDESZ paksi képviselőiként Szabó Péter polgármester úr döntését elfogadhatatlannak tartjuk, miután az szembe megy a FIDESZ önkormányzati politikájával. Ilyen súlyos döntést a képviselő-testülettel és a frakció tagjaival történt egyeztetés nélkül hozott meg, amely a FIDESZ képviselőit is súlyosan terheli. Ezzel nem tudunk azonosulni, elfogadhatatlannak tartjuk, ezért kezdeményezzük a pártból történő azonnali kizárását.”

Ahogy arról korábban beszámoltunk, dr. Blazsek Balázs, Paks címzetes főjegyzője közös megegyezéssel távozik posztjáról, és Szabó Péterrel abban állapodtak meg, hogy 36 havi illetményben részesül. Jegyzői feladatait 2025. február 25-ig látja el.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában