Shoot4Earth

2 órája

Bíró Ada is bekapcsolódott a Forgass a Földért! világversenybe

Elrajtolt a Shoot4Earth (Forgass a Földért) huszonnégy órás szekszárdi kezdeményezésű videó készítő világverseny idén szeptember huszonnyolcadikán, helyi idő szerint 00:00 órakor Aucklandben, Új-Zélandon, ismertette a projekt Facebook oldala. A Forgass a Földért világjáték ötletgazdája Kindl Gábor szekszárdi producer-filmrendező.

Brunner Mónika

Az élelmiszer-pazarlás problémájára hívja fel a figyelmet a virtuális műsorvezető

Az elmúlt évek hagyományait követve a filmmaraton szervezői az időzónák figyelembevételével küldik el a beépítendő témaelemeket a regisztrált résztvevőknek. Az idei verseny célja, hogy felhívja a figyelmet a globális élelmiszer-pazarlás problémájára, és ösztönözze a fenntartható, környezettudatos gondolkodás terjedését. A résztvevőknek mindössze huszonnégy óra áll rendelkezésükre, hogy elkészítsék maximum egy perces filmjeiket, amelyekben kötelezően szerepelnie kell az időzónánként megadott témaelemek egyikének, ismertetik a közösségi médiában.

A Shoot4Earth filmmaraton különlegessége, hogy idén először mesterséges intelligenciával készített filmek is versenyeznek a hagyományos, humán alkotások mellett. A versenyfilmeket nemzetközi zsűri értékeli, és a legjobbak díjazásban részesülnek.

A mostani verseny különlegessége, sok más mellett, hogy bekapcsolódott Bíró Ada, az első magyar virtuális műsorvezető. Küldött egy videóüzenetet a mesterséges intelligenciával létrehozott virtuális műsorvezető, aki a legmodernebb technológia segítségével kelt életre. Ada a Delta című ismeretterjesztő műsorban vált ismertté, ahol lenyűgöző tudásával és interaktív kommunikációs képességeivel nyerte el a nézők szívét.

A Shoot4Earth, Forgass a Földért! világjáték kapcsán Ada célja, hogy inspirálja a résztvevőket és felhívja a figyelmet az élelmiszer-pazarlás megállításának sürgető fontosságára. Az ő jelenléte és üzenete segít abban, hogy a világ minden tájáról érkező csapatok kreatív módon mutathassák be, hogyan lehet megóvni bolygónkat a jövő generációi számára. Ada üzenete itt látható: 

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában