Meglepetés

2 órája

Egy évtized után köszöntek el Gyurkovics Jánostól a városháza dolgozói

Jócskán meglepték a szekszárdi polgármesteri hivatal munkatársai Gyurkovics Jánost, Szekszárd alpolgármesterét. A kollégák ugyanis titokban készültek arra az állománygyűlésre, amelyen elköszöntek a ciklus utolsó napját kitöltő városvezetőtől. Gyurkovics János tíz éve vesz részt Szekszárd irányításában.

Bencze Péter

A délután két órára összehívott állománygyűlést már hetek óta tartó szervező munka előzte meg: a polgármesteri hivatal kollektívája ugyanis azt tervezte, a most véget érő önkormányzati ciklus utolsó napján meglepik a leköszönő alpolgármestert. Nem volt könnyű dolguk, de sikerült teljesen titokban megszervezni a Gyurkovics János tiszteletére szervezett ünnepi hangulatú állománygyűlést. 

Gyurkovics János tiszteletére egyként fogtak össze a városháza dolgozói.
Gyurkovics János tiszteletére egyként fogtak össze a városháza dolgozói. Fotó: Denes Martonfai

Porcelán vázával és faliórával lepték meg

A közgyűlési terembe szervezett program előtt már jó fél órával gondosan előkészített asztal, rajta aprósütemény, pogácsa, üdítő és alkoholmentes pezsgő jelezte, hogy a helyiségben hamarosan különleges alkalomra kerül sor. A kollégák mindannyian türelmetlenül, csendben várták, hogy Gyurkovics János – mit sem sejtve – megérkezzen, amire végül pontban kettő órakor sor is került. 

A meglepettség pedig valóban jól látható volt Gyurkovics János arcán. Berlinger Attila, a település polgármestere hozzá intézett beszédében arról beszélt, hogy a leköszönő alpolgármester az elmúlt évek nehézségei ellenére is példásan vezette a várost, és mindent megtett a fejlesztések és a kulturált közbeszéd érdekében. Dr. Zsikó-Gál Klaudia, Szekszárd jegyzője pedig úgy fogalmazott: minden településnek olyan alpolgármestert kíván, mint amilyen Gyurkovics János volt az elmúlt esztendőkben.

A beszédeket követően Berlinger Attila a városháza dolgozói által vásárolt ajándékokat – Hollóházi porcelán vázát, valamint szintén porcelán faliórát – adott át leköszönő kollégájának.

Mindezeket követően rövid állófogadáson koccintás, majd jókedvű beszélgetés zárta a Gyurkovics János számára összehívott állománygyűlést.

Gyurkovics János tíz éve vesz részt a város irányításában

Gyurkovics János még 2014-ben a Fidesz-KDNP önkormányzati képviselőjeként került be a közgyűlésbe. Egy cikluson keresztül a vármegyeszékhely hármas körzetében élőket képviselte, majd a 2019-es voksolást követően alpolgármeserként dolgozott. 

Tavaly májusban – miután a közgyűlés összeférhetetlenség miatt leváltotta Ács Rezsőt – Gyurkovics János ügyvezető alpolgármesterként vette át az addigi településvezető feladatait. Még ugyanabban az évben, 2023-ban szívműtéten, majd néhány hetes rehabilitáción esett át, ezt követően pedig azonnal visszatért a városházára dolgozni.

Most, a tiszteletére összehívott állománygyűlésen a leköszönő alpolgármester azt mondta, ezt követően sem távolodik el a város irányításától, ugyanis vélhetően részt vesz majd az októberben felálló gazdasági bizottság munkájában.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában