Különleges kiállítás

1 órája

Egzotikus kisállatokat ismerhettek meg a decsi gyerekek

A hüllők, mérges pókok és skorpiók mellett cuki nyuszik csaltak mosolyt a látogatók arcára.

Farkas Eszter

Különleges élményben volt részük azoknak, akik csütörtök délután ellátogattak a Decsi Faluházba, ugyanis egy izgalmas egzotikus kisállatkiállítást rendeztek itt. A gyerekek és felnőttek egyaránt közelről megismerkedhettek különböző egzotikus állatokkal, melyekkel nem mindennap találkozhat az ember.

Az egzotikus kisállatokat tesközelből ismerhették meg a gyerekek
Az egzotikus kisállatokat tesközelből ismerhették meg a gyerekek
Fotó: Farkas Eszter

A rendezvény egyik legnagyobb szenzációja a sisakos kaméleon volt, amit a gyerekek simogathattak is. A bátrabbak kézbevehettek egy pitont is, mely nemcsak a gyerekek, hanem a felnőttek körében is népszerű volt. Az érdeklődők egy zöld leguánt, leopárdgekkót és egy madagaszkári nappali gekkót is megcsodálhattak, ezek a színes, különleges hüllők lenyűgöző látványt nyújtottak.

A kiállításon nem csak egzotikus állatokkal találkozhattunk. Nyuszik, tengeri malac, valamint egy csincsilla is várta a látogatókat. A legbátrabb szülők számára egy különleges élmény is kínálkozott: kézbe vehettek egy szíriai vöröstérdű tarantula pókot, amely sokak számára talán félelmetes lehetett, ám mégis különleges tapasztalatot jelentett.

 

A kiállítás igazán szórakoztató és tanulságos volt, hiszen közelebb hozta a természetet a résztvevőkhöz, és lehetőséget nyújtott arra, hogy a gyerekek testközelből ismerjék meg ezeket az egzotikus állatokat.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában