Elmosta az eső

2 órája

Elmaradt az Autómentes Nap a rossz idő miatt

Az időjárás közbeszólt, így a hosszú előkészületek ellenére az eső miatt idén is elmaradt Szekszárdon az Autómentes Nap és a közös kerékpártúra.

Balogh Éva

A rendezvényt, amelyet a Zöldtárs Alapítvány szervezett a Szekszárdi Klímakörrel közösen, már második éve kellett lemondani az eső miatt. Baka György, a Zöldtárs Alapítvány vezetője így nyilatkozott az esetről:

„A gyalázatos időjárási körülményekre a hosszú és alapos szervezés ellenére, de mindenkit megkértünk, hogy ha csendesedik az eső, akkor vonuljanak haza, mert az egészség többet ér. Eláznak a gyerekek, felnőttek, átáznak, megfáznak. Tehát ezt nincs értelme kockáztatni."

Az utolsó pillanatig reménykedtek a biciklisek az indulásban (fotó: a szerző felvétele)

A főszervező hozzátette, hogy a szervezés már augusztus közepén megkezdődött, beleértve a rendőri biztosítással és a területfoglalási engedélyekkel kapcsolatos egyeztetéseket. Az érintett hatóságokkal, köztük a Szekszárdi Önkormányzattal és a  Közútkezelővel is minden szükséges engedélyt beszereztek.  A rendezvény pótlására nincs lehetőség, mivel a helyszíni engedélyek csak a szeptember 28-i dátumra vonatkoztak, és a rendőrség, valamint a polgárőrség logisztikai biztosítása sem mozgatható könnyedén. Bár a rendezvény elmaradt, a szervezők bizakodva várják a jövő évi eseményt.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában