Szivar est

2 órája

Exkluzív szivarok és prémium borok harmóniája a második szekszárdi találkozón

Nagy sikerrel zárult a második Szivar találkozó Szekszárdon, ahol a résztvevők a legkiválóbb borok és röviditalok mellett kóstolhatták meg a legnemesebb szivarokat. A szekszárdi borvidék különleges eseménye ismét méltó folytatásra talált a Fritz Pincészetben, ahol szeptember 26-án újra találkozhattak a luxusélmények szerelmesei.

Farkas Eszter

A tavalyi év után, amikor a szekszárdi borvidék vált a magyar szivaros társadalom találkozópontjává, most szeptemberben ismételten ugyanilyen magas színvonalú eseményre kerülhetett sor. A tavalyi találkozó nagy sikere és a résztvevők lelkesedése nem volt kérdéses, így idén is nagy várakozás előzte meg a rendezvényt. A szervező, Dobos Dávid idén is különleges figyelmet fordított arra, hogy a szivarok és gasztronómiai élmények harmóniája tökéletes összhangba kerüljön. A különböző italokat és finomságokat Dávid hangolta össze a különböző szivarokkal. 

Dobos Dávid a szivar találkozók szervezője
Dobos Dávid a szivar találkozók szervezője
Fotó: Farkas Eszter

– Az összeillőségénél nemcsak az ízek találkozása volt fontos, hanem a fogyasztás rituáléja is – válaszolta kérdésünkre a szervező. A szivarozás művészete és a borfogyasztás szenvedélye együttesen nyújtottak feledhetetlen élményt a résztvevőknek.

A rendezvény idei különlegességeként a szervezők olyan ritka szivarokat és prémium borokat, pálinkákat, whiskey-ket és kávékat válogattak össze, amelyek nemcsak helyi, hanem nemzetközi szinten is elismertek. A gasztronómiai élmény sem maradt el: finom falatok és gondosan összeválogatott borok kísérték a programot, ahol minden részlet a luxus és az exkluzivitás jegyében zajlott. A szekszárdi borászatok legkiválóbb borai, köztük a bikavér, a kadarka és a kékfrankos, méltó partnerei voltak a kézzel sodort, finoman érlelt szivaroknak. 

A tavalyi eseményhez hasonlóan idén is családias, mégis exkluzív légkör jellemezte a találkozót. A résztvevők elmondása alapján az idei esemény is kiemelkedően jól szervezett volt, amit jövőre ugyanitt, újból megszerveznek. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában