Tudásátadás

2 órája

Gerjenben forgatott a kazah állami tévé

Egy működő és egy építés alatt álló atomerőmű kapcsán térség- és településfejlesztési tapasztalatairól kérdezték Romhányi Károly polgármestert.

Révészné Hanol Erzsébet

A kazah állami televízió stábja forgatott az elmúlt napokban Magyarországon, és Romhányi Károlyt, Gerjen polgármesterét is felkérték egy interjúra, hogy a térség- és településfejlesztési tapasztalatairól beszéljen egy működő és egy építés alatt álló atomerőmű kapcsán.

A kazah televíziósok Romhányi Károly polgármestert faggatták
Forrás:  Facebook

Mint azt a forgatásról szóló bejegyzésében írja a településvezető: „nagy büszkeséggel vezettem végig vendégeinket Gerjenben és közben azon gondolkodtam, hogy az elmúlt 10 évben szinte megszámolni sem tudom, hogy kül- és belföldről mennyien érdeklődtek Gerjen és az általunk elvégzett munka iránt”. Úgy látja, hogy tapasztalataik kifejezetten érdekesek mások számára, ez pedig jó visszaigazolása fejlődési pályájuknak és a stratégiai szemléletnek.

Az interjú baráti hangulatban készült, köszönhetően annak is, hogy hamar kiderült, biztosan van egy közös pont Kazahsztán fővárosa, Asztana és Gerjen között: mindkét helyen van Petőfi Sándor utca. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában