Hagyományőrzés

2024.09.06. 09:34

Gyűjtés a Regölyi Tagóvodában – régi eszközöket keresnek

A Diósberényi Napraforgó Óvoda Regölyi Tagóvodája régi, német nemzetiségi hagyományokhoz köthető eszközöket és használati tárgyakat gyűjt, hogy tovább ápolják a helyi hagyományokat. A felajánlásokat hétköznaponként várják az óvodába, de akár házhoz is mennek értük.

Balogh Éva

A Diósberényi Napraforgó Óvoda Regölyi Tagóvodája felhívással fordul a település lakóihoz. Az óvoda régi, főként a német nemzetiségi hagyományokhoz köthető használati tárgyakat gyűjt, melyek fontos szerepet játszanak a hagyományok megőrzésében és bemutatásában a gyerekek számára.

 

Az intézmény örömmel fogad olyan eszközöket, mint például krumplinyomó, szita, szenes lapát, tányérok, hámozó kés, valamint képeket, textíliákat (különösen kékfestőt), illetve nagyobb tárgyakat, mint kapa, gereblye, kászli vagy cséphadaró. Ezen felül népviseletbe öltöztetett babák felajánlására is számítanak.

Az óvodába hétköznapokon 7:00–tól 16:00–ig lehet bevinni a felajánlásokat, de az óvónő Regölyön belül szívesen házhoz is megy a felajánlott darabokért. A közösség támogatását előre is köszönik, hiszen ezek a tárgyak segítenek a gyerekeknek megismerni és ápolni a helyi hagyományokat.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában