Évforduló

2 órája

Harminc éve lett iskola a györei templom

A Györei Templom Általános Iskola fennállásának harmincadik évfordulóját ünnepelték pénteken a településen.

Brunner Mónika

Potápi Árpád János beszédében a folyamatos megújulás fontosságát emelte ki (Fotó: M. D.)

Az esemény a Györei Római Katolikus Templomban hálaadó szentmisével kezdődött, majd az oktatási intézményben ünnepi műsorral folytatódott. A Györei Templom Általános Iskola honlapjának beszámolója szerint a jelenlegi iskola Györe Község Önkormányzata által, jelképes összegért megvásárolt, használton kívüli evangélikus templom megmentésével, átépítésével jött létre 1994-ben. Az intézményben jelenleg nyolc osztályban zajlik az oktató-nevelő munka. 

Az iskola fennállásának ünnepi évfordulóján harminc éves történetük kiállítása is megtekinthető az intézményben. Ezen kívül bányászkiállítás, macikiállítás és festménykiállítás is várja az érdeklődőket. Az iskola és környéke szeptember huszonnyolcadikán szombaton ad otthont a XII. Hajdina-fesztiválnak, amely főzőversennyel, térzenével, ünnepi felvonulással, kulturális műsorral, tombolasorsolással, Bódi László Cipő emlékkoncerttel, tűzijátékkal és diszkóval fogadja az érdeklődőket. 

Az eseményen megjelent Potápi Árpád János államtitkár, aki ünnepi beszédében elmondta, hogy ha egyházról, oktatásról beszélünk, akkor egy folyamatos megújulásról beszélünk. Megújulás nélkül nincs élet. Ez az élet minden területére igaz, minden területére jellemző. De megújulni csak úgy lehet, ha van egy olyan értékrend, amihez tudunk ragaszkodni, amiből tudunk merítkezni, amiből tudunk építkezni. 

 


 

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában