Megemlékezés és ünneplés

2024.09.01. 14:58

Így ünnepelt Nagymányok a Város- és Bányásznapon

Nagymányokon újra egyidőben – augusztus 31-én, szombaton – tartották meg a Város- és Bányásznapi ünnepséget, amely idén is sokszínű programokkal várta a település lakóit és a környékbeli érdeklődőket.

Farkas Eszter

A Város- és Bányásznapot a város főterén rendezték meg, ahol a hagyományőrző fellépők és a modern előadók egyaránt színvonalas műsorral szórakoztatták a közönséget. Az ünnepi programok délután megemlékezéssel kezdődtek a Nagymányoki Városi Fúvószenekar és a Mázai Bányász Fúvószenekar fellépésével. Bartucz Máté, Nagymányok polgármestere, valamint Krausz Péter, a Nagymányoki Nyugdíjas Bányász Szakszervezet elnöke köszöntötte az egybegyűlteket. A köszöntők során kiemelték a rendezvény jelentőségét a helyi közösség összetartásában, valamint a bányászati múlt és hagyományok megőrzésében.

Bartucz Máté, a város polgármestere köszöntötte az egybegyűlteket a Város- és Bányásznapi megemlékezésen
Bartucz Máté, a város polgármestere köszöntötte az egybegyűlteket a Város- és Bányásznapi megemlékezésen. Fotó: Makovics Kornel

A hivatalos megnyitó után a Glück Auf Egyesület kórusa és tánccsoportja lépett színpadra. Az egyesület évek óta aktívan részt vesz a város kulturális életében, és idén is színvonalas előadást nyújtott. A kórus mellett a Nagymányoki Székely Kör Egyesület népdalköre is fellépett, hagyományos népzenei műsorukkal gazdagították az ünnepséget.

A Város- és Bányásznapon Rudán Joe is fellépett

A délután folyamán Tóth István gitáros és Hucker Ferenc harmonikás léptek színpadra, akik a 70-es évek népszerű dallamaival szórakoztatták a közönséget. A páros előadása kiválóan illeszkedett az esemény hangulatához, és a váratlan változás ellenére is nagy sikert arattak.

A program további részében a New Generation Tánccsoport mutatta be látványos koreográfiáit. Az ifjú táncosok dinamikus és lendületes előadása széles körben elnyerte a közönség tetszését. Az őket követő Band of Streets fellépése pedig egyedi hangulatot teremtett, hiszen a zenekar az utca zenei stílusát hozta el Nagymányok főterére.

Az este fő attrakciója a Rudán Joe Band koncertje volt, amely igazi rockzenei élménnyel ajándékozta meg a résztvevőket. A zenekar fellépése a nap fénypontja volt, és sok érdeklődőt vonzott. Az est zárásaként a Hangulat Zenekar szolgáltatta a talpalávalót a késő estig tartó bálon, ahol a helyiek és a vendégek egyaránt kiválóan szórakoztak.

Színes kísérőprogramok

A fő programok mellett számos kísérő rendezvény is színesítette a Város- és Bányásznapot. A Bonyhádi Gondozási Központ ingyenes arcfestést és csillámtetoválást kínált a gyerekeknek, míg a Magyar Vöröskereszt Bonyhádi Kirendeltsége vérnyomásméréssel várta az érdeklődőket. Emellett a Nagymányoki Önkéntes Tűzoltó Egyesület bemutatója is nagy sikert aratott, a látogatók betekintést nyerhettek a tűzoltók munkájába.

A Deschidado Medieval Fight Club páncélos bemutatói, valamint a kézműves vásár, bazár és a körhinta is kedvelt programok voltak, amelyek minden korosztály számára kínáltak kikapcsolódási lehetőséget.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában