Felhívás

14 órája

Ingyenes hőszigetelés készülhet a padlásra

Az ingyenes padlásszigetelési program a magastetős családi házak tulajdonosainak ad lehetőséget a fűtési és hűtési költségek csökkentésére.

Balogh Éva

Varsád önkormányzata is csatlakozott az országos padlásszigetelési programhoz, amelyben a magastetős családi házak tulajdonosai kaphatnak támogatást otthonuk korszerűsítésére. A program célja, hogy az érintett ingatlanok tulajdonosai 25-30 százalékos fűtési és hűtési költségmegtakarítást érjenek el, miközben növelik otthonuk komfortját és az ingatlan értékét. Tolna vármegyében az SZ+C Stúdió Kft. vállalja a jogszabályban meghatározott vastagságú padláshőszigetelések kivitelezését, amelyért semmilyen költséget nem számítanak fel az ingatlantulajdonosoknak. A résztvevők a szigetelés mellé egy 30.000 forintos építőanyag vásárlási utalványt is kapnak a projekt teljesítése után. 

padlásszigetelés
Fotó: Varga György

A jelentkezési határidő 2024. szeptember 30., az érdeklődők az illetékes önkormányzatnál, vagy közvetlenül az SZ+C Stúdió Kft.-nél jelentkezhetnek a programra. Az SZ+C Stúdió Kft. vezetése ugyanakkor figyelmeztet, hogy az utóbbi időben csalók próbáltak visszaélni a vállalkozás nevével, az alapanyag drágulásra hivatkozva plusz költséget elkérni a lakóktól. A cég hangsúlyozza, hogy a valódi munkatársak jól megkülönböztethetők és könnyen beazonosíthatók, ezért felhívják a lakosság figyelmét arra, hogy ne dőljenek be az esetleges csalóknak, szolgáltatásuk ingyenes, semmilyen plusz költséggel nem jár a jövőben sem a lakosság részére.

Ez a lehetőség azonban nemcsak Varsádra korlátozódik, Tolna vármegyén túl, Baranya, Bács-Kiskun, Fejér megye határát is beleértve több, mint 80 településével létrejött már az ingyenes padlásszigetelési program szolgáltatásuk. Az országos padlásszigetelési program részeként a vidéki Kádár-kocka házak tulajdonosai az önkormányzatoknál jelentkezhetnek ingyenes födémszigetelésre. Az Energiahatékonysági Kötelezettségi Rendszer (EKR) módosításával lehetővé tett program célja a lakossági gázfogyasztás csökkentése és a rezsiköltségek mérséklése.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában