Támogatás

2024.09.06. 10:18

Ingyenes tanszercsomagokkal segítik a tanévkezdést

Idén is ingyenes író- és tanszercsomagokkal segíti az állam a rászoruló családokat tanévkezdés idején. Az általános iskolát megkezdő elsősök és a felső osztályok is térítésmentesen kaphatnak füzeteket, írószereket és egyéb, a tanórák teljesítéséhez szükséges eszközöket. A Szekszárdi Garay János Általános Iskola évek óta részt vesz a jelentős segítséget nyújtó programban.

Bencze Péter

Egymás után vették át a gyerekek az előre összekészített hatalmas csomagokat csütörtökön reggel a szekszárdi iskolában. Rengeteg füzet, grafit- és színesceruzák, filcek, vonalzók, és készségfejlesztő eszközök is kerültek az átlátszó zsákokba. Az első osztályosoknak ezek mellett tolltartó is jár. Ez az intézmény már évek óta részt vesz a családokat segítő állami kezdeményezésben. 

Pekari Bernadett, a Szekszárdi Garay János Általános Iskola igazgatója adta át a csomagokat a gyerekeknek.
Pekari Bernadett, a Szekszárdi Garay János Általános Iskola igazgatója adta át a csomagokat a gyerekeknek.
Fotó: Denes Martonfai

Pekari Bernadett az iskola igazgatója azt mondta portálunknak, a központi programot a következő tanévtől tovább bővítik majd helyben. A tervek között szerepel ugyanis, hogy kisokost állítanak össze a rászoruló gyermekek szüleinek, amiből minden fontos, a kicsik iskoláztatásával kapcsolatos információ megtudható lesz.

A kormány által finanszírozott program kapcsán korábban Hajnal Gabriella, a Klebelsberg Központ elnökearról számolt be, hogy idéntől kezdve hat tanéven keresztül, 6,9 milliárd forintból 430 ezer tanszercsomagot osztanak szét, ebben az évben 84 314-et – írta az origo.

A szakember akkor hozzátette: a projektben elsősorban a kedvezményezett településeken élő, rendszeres gyermekvédelmi kedvezményben részesülők kapják a tanszercsomagokat, de azok a gyermek is megkapják, akik nem ezeken a településeken élnek, de részesülnek az rgyk-ban. Az évfolyamonként eltérő csomagokat gyakorló pedagógusok állították össze, és a csomagok tartalmát évente felülvizsgálják.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában