Környezettudatosság

2024.09.09. 20:30

Kerékpárosbarát hétvége: pénzt nyerhetünk a tekeréssel!

Szeptember 21–22–én a Kerékpárosbarát hétvége keretében különféle kedvezményekkel és pénznyerési lehetőségekkel várják a bringásokat az ország számos pontján. A Magyar Kerékpáros Turisztikai Szövetség (MAKETUSZ) által szervezett esemény célja, hogy népszerűsítse a bringázást és összefogja a közösségeket egy izgalmas kihívásban.

Balogh Éva

Az egész ország, így Tolna vármegye is érintett a Kerékpárosbarát hétvégében, ahol a bringások kedvezményeket és pénzdíjas túraszervezési lehetőségeket kis kapnak. A Magyar Kerékpáros Turisztikai Szövetség (MAKETUSZ) által koordinált esemény célja a kerékpáros turizmus fellendítése és a környezetvédelem támogatása. Az eseményhez csatlakozó kerékpárosbarát szolgáltatók különféle kedvezményeket biztosítanak a bicikliseknek, és a résztvevők által összegyűjtött kilométerek egy közös, Földet megkerülő kihívás részét képezik, amely során ajándékokat is nyerhetnek.

fotó: pixabay

A legambiciózusabbak akár túraszervezőként is részt vehetnek a „Tekerj a Zöldbe!” programban, melynek keretében bárki, aki legalább 26 fős kerékpártúrát szervez, nettó 60.000 forint támogatást kaphat. A túráknak 20–60 kilométeres, bárki által teljesíthető útvonalakat kell követniük, és a résztvevők száma alapján 40.000 és 80.000 forint közötti összeg nyerhető. A szervezők arra is bátorítanak, hogy a túrák során kevésbé ismert, helyi látványosságokat mutassanak be, és kulturális programelemeket is vonjanak be. 

További részletek és jelentkezés a tekerjazoldbe.hu oldalon található.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában