TV-ajánló

2024.09.11. 09:16

Kisemmizték, amíg távol volt az otthonától

Több mint harminc éves az egyik legjobban sikerült Robin Hood-mozi, amelynek ugyan alig van köze az eredeti mondához, ám ez mit sem von le az élvezeti értékéből.

Révészné Hanol Erzsébet

Képünk illusztráció

Forrás: Shutterstock

Számos feldolgozást megért már Robin Hood története, de talán egyik sem olyan ismert, mint az 1991-es változat, amelyben Kevin Costner alakította a címszerepet, és sokunk kedvenc főgonosza, Alan Rickman volt az ellenlábasa.

De elevenítsük fel egy kicsit a történetet: Robin of Locksley Richárd királlyal keresztes hadjáratra indul a Szentföldre. Egy mór harcos, Azeem (Morgan Freeman) társaságában menekül meg a halálból, és együtt térnek vissza szülőhazájába, Angliába. Hazaérkezve rossz hírek fogadják: az uralkodó távollétét kihasználva anarchiába süllyedt az ország, a nottinghami seriff és társai magukhoz ragadták a hatalmat. Robin családját sem kímélték, édesapját megölték, a vagyonát és a birtokát elkobozták. Robin azonban bosszút esküszik: tisztára akarja mosni a családja nevét és vissza akarja szerezni mindazt, ami jog szerint őt illeti. Összecsap a seriff embereivel, a harcban néhányukat meg is öli, ezért menekülnie kell. Azeem társaságában a sherwoodi erdőben lel menedékre, ahol már számos üldözött bujdosik. Robin az élükre áll, hadsereggé szervezi őket, és felveszi a harcot a seriff és emberei ellen. A kalandok közepette Robin újra találkozik gyermekkori barátjával, az azóta szép fiatal nővé serdült Mariannal.

Izgalmas történet, amelynek az sem von le az élvezeti értékéből, hogy valójában alig van köze az eredeti Robin Hood-mondához.

Robin Hood, a tolvajok fejedelme, Film4, 20 óra.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában