Környezetvédelem

2 órája

Mutatjuk, hol számolnak fel illegális szemétlerakókat Szekszárdon

Fontos napirendi pontokat tárgyalt csütörtökön délelőtt a szekszárdi közgyűlés gazdasági és városfejlesztési bizottsága. A tagok kiválasztották azokat a cégeket, amelyek egy pályázatnak köszönhetően a város több pontján szüntetnek majd meg illegális szemétlerakatokat, és szerelhetnek fel térfigyelő kamerákat.

Bencze Péter

Már hónapokkal ezelőtt megírtuk, hogy Szekszárd ismét nyert egy pályázaton, aminek köszönhetőn az állam, mintegy 20 millió forint értékben támogatja a város környezetvédelmi célkitűzéseit. A gazdasági bizottság mostani ülésén azt a céget választották a tagok, amelyik a legkedvezőbb ajánlatot tette az illegális szeméthalmok felszámolására és ártalmatlanítására.

Máté Péter azt mondja, a rendelkezésre álló pályázati forrásból még mintegy kettő millió forint megmarad, amiből újabb szeméthalmokat számolnak majd fel.
Máté Péter azt mondja, a rendelkezésre álló pályázati forrásból még mintegy kettő millió forint megmarad, amiből újabb szeméthalmokat számolnak majd fel.
(Fotó: MW Archívum)

A munka így a város több pontján hamarosan megkezdődhet. A környezetszépítő akció érinti majd a Porkoláb-völgyet, a Sárköz utcát, a Baráth János utcát, a Búzavirág utcát, a Magura-patak partját, a Bern utcát, az északi körforgalom környezetét, a Bíborvég utcát, Szőlőhegyet, Görögszót, a Csörge-tó környezetét, a Keselyűsi utat, valamint a Patak utcát. 

Máté Péter, a bizottság tagja portálunk érdeklődésére azt mondta, a rendelkezésre álló keretösszegből még mintegy kettő millió forint meg is marad, és újabb területen, vagy területeken is várható az illegális leratakatok felszámolása.

A pályázat során a térfigyelő kamerarendszer bővítésére is lehetőség nyílik majd. A munkát elnyerő Tarr Kft. így a Baráth János, és a Patak utcákban, valamint a Csörge-tónál helyez majd el ilyen berendezéseket.

 

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában