Fejlesztés

2 órája

Négyszáz millió forintból újulnak meg orvosi rendelők

Nagyszabású egészségügyi infrastruktúra-fejlesztés kezdődött a vármegyében. A közel 400 millió forintos beruházás keretében új orvosi rendelőt építenek Kurdon, míg Csibrákon a meglévő rendelőt újítják fel és korszerűsítik, biztosítva a települések lakóinak jobb egészségügyi ellátást.

Balogh Éva

Kurd és Csibrák településeken jelentős fejlesztések indultak, amelyek célja a lakosság jobb egészségügyi ellátása. A projekt összértéke közel 400 millió forint, amelyből Kurd Község 299 millió forintot, Csibrák pedig több mint 100 millió forintot fordít a fejlesztésekre.

Beküldött fotó

Kurdon egy teljesen új orvosi rendelő épül, míg Csibrákon a meglévő épületet korszerűsítik és újítják fel. Mindkét helyszínen új fűtés, klíma és villamoshálózat lesz, cserélik a hőszigetelést és a nyílászárókat is. A korszerűsítés részeként akadálymentesítik az épületeket, és napelemes rendszer telepítenek. A beruházás várhatóan 2025 augusztusában zárul. A felújítások ideje alatt a csibráki háziorvosi rendelés átmenetileg Kurdon történik, az önkormányzat pedig keddenként kisbuszos szállítást biztosít a csibráki lakosoknak a rendelésre.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában