Palackposta

2024.09.03. 11:25

Nem várták, hogy ilyen sok palackot visszavisznek

Vannak kezdeti nehézségek az új visszaváltási rendszerrel. Ez persze sokakat bosszant, de emellett legtöbben belátjuk, hogy az elv, a törekvés jó, csak a megvalósítás döcög itt-ott. Meg a kommunikáció.

Wessely Gábor

Küldök hozzá egy képet Fotó: MW

Problémák vannak a PET-palackok visszaváltásával. Megtelnek az automaták, működésképtelenekké válnak, a boltosok sokszor nem tudják már hova tenni a göngyöleget, akadozik az elszállítás. Ez sokakat bosszant, elviszik másik üzletbe a cuccot, hátha ott szuperál a masina. Mások toleránsabbak, arra gondolva, hogy minden kezdet nehéz, s a személyes életükben is voltak ilyen példák, zökkenők az induláskor: a diplomaszerzésnél, a párválasztásnál, a munkába álláskor. 

Elfogadom én is, hogy majd lesz jobb, dolgoznak rajta, emberek vagyunk, toldozunk-foltozunk, javítgatunk. Csak a kommunikációt tartom átgondolatlannak. A cégek, intézmények, szervezetek sajtóreferenseinek, szóvivőinek, médiásainak alaposan meg kéne rágniuk a szavaikat! S ezt nem kívülálló kritikusként mondom, hanem úgy, mint aki dolgozott hasonló munkakörökben, s olykor bakizott is. Tehát ez az írás egy modernkori „palackposta” akar lenni, ami vagy célba ér, vagy nem. A lényege így hangzik: Srácok, ne má’!

Ne mondjatok már olyan butaságot, hogy a hulladékgazdálkodással foglalkozó cég nem számított arra, hogy az emberek ilyen szorgalmasan fogják visszavinni a betétes palackokat! Akkor mire számítottatok? Arra, hogy amiért kifizettek ötven forintot, azt bedobják a kukába? Olyan ez, mint amikor a közútkezelő nem számít arra, hogy télen nagy mennyiségű hó is eshet. Kell rá számítani! A legrosszabb forgatókönyvre készülve hozhatjuk csak ki magunkból a legjobbat.

Nem várták, hogy ilyen sok palackot visszavisznek

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában