Olvasás világnapja

2024.09.11. 11:03

Olvasás világnapja – humorral és könyvvadászattal ünnepeltünk

Az olvasás világnapján, szeptember 8–án a könyvszeretők különleges programokon vehettek részt. Tamásiban, a Könnyű László Könyvtárban humoros felolvasásokkal szórakoztatták a közönséget, míg Szekszárdon az Illyés Gyula Könyvtár kreatív és játékos munkatársai idén is elrejtettek néhány kötetet vármegyeszékhely legváratlanabb helyein. A kincsvadászat idén is sok örömet szerzett a városlakóknak.

Balogh Éva

Az UNESCO által életre hívott olvasás világnapját minden évben szeptember 8–án ünneplik, hogy felhívják a figyelmet az olvasás és az írás fontosságára. 
A Szekszárdi Illyés Gyula Könyvtár dolgozói idén is különleges módon ünnepeltek: könyveket rejtettek el a város különböző pontjain még szeptember 7–én. Az elrejtett kötetekre a legváratlanabb helyeken bukkantak rá a város lakói, de ennél többet nem árulhatunk el, hiszen a tervek szerint jövőre is lesz könyvvadászat. 

olvasás világnapja
Tamásiban a humoré volt a főszerep az olvasás világnapján (fotó: facebook)

Tamásiban, a Könnyű László Könyvtárban humoros felolvasásokkal tették emlékezetessé az ünnepet. Örkény István, Mikszáth Kálmán, Karinthy Frigyes és más neves szerzők vidám írásai gondoskodtak a jó hangulatról. A rendezvény célja az volt, hogy megszerettesse az olvasást azokkal is, akik talán ritkábban vesznek könyvet a kezükbe. – Nagyon bensőséges volt a hangulat. Akik itt voltak, élvezték, jókat nevettünk – mondta Nagy Istvánné, a könyvtár vezetője. A rendezvényt immár harmadszor rendezték meg, minden évben más témával. 

– Idén a humorra fókuszáltunk, tavaly egy helyi évfordulóhoz kötöttük az eseményt. Az első alkalommal pedig Örkény egyperceseiből olvastunk fel – tette hozzá.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában