Szekszárdi Szüreti Napok

4 órája

Több ezren vonultak fel ragyogó időben Szekszárdon

Nyárias időben, gyönyörű napsütésben zajlott a hét közepe óta tartó Szekszárdi Szüreti Napok legimpozánsabb eseménye, a szüreti felvonulás.

Szepesi László

Szekszárd főutcáján az út szélén, járdákon sokezren nézték a felvonulókat, akik sétálva, énekelve, mások táncolva, vagy lóháton, többen járműveken, hagyományos szüreti kocsikon, korszerű traktoron tették meg idén már újra a hagyományos útvonalat. A Béla király térről indult a vidám menet, a kórházi kápolnánál balra fordulva mentek a hajdani Skála áruház felé.

szüreti felvonulás
Fotó: Kiss Albert

A végeláthatatlan sort a gólyalábasok vezették, utánuk jöttek az ostorosok majd lóháton a tereplovas klub és a Rády József Huszárbandérium. Mögöttük a Babits Kulturális Központ óriás bábjai, a szőlősgazda és gazdaasszony, majd a kisbíró és bíróné meg a jegyző és jegyzőné, ők a tavalyi, illetve tavalyelőtti szüreti napok győztes táncospárjai. 

A sort a város vezetői és vendégeik folytatták, őket követte a Muslinca kórus, a borrendek, hagyományőrző meg sportegyesületek, tánccsoportok, iskolák. Negyvenkilenc csoport majd két és félezer résztvevővel vett részt a szüreti felvonuláson. 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában