Adomány

2024.09.01. 13:44

Tanszerekkel és élelmiszerrel segítik a rászorulókat

A szekszárdi rászoruló családok számára az idei tanévkezdés nem csupán az iskolatáska és a tanszerek beszerzéséről szólt. A Máltai Szeretetszolgálat és a helyi közgyűlés Szociális Bizottságának együttműködése révén nemcsak az iskolaszerek kerültek a gyerekek kezébe, hanem élelmiszercsomagok és tisztálkodási szerek is, amelyek az érintett 110 család mindennapjait teszik könnyebbé.

Bencze Péter

Az iskolakezdés idén különleges  pillanatokat hozott azoknak a családoknak, akik számára az augusztus végi időszak nemcsak az új tanév, hanem az anyagi kihívások kezdetét is jelenti. A Máltai Szeretetszolgálat Szekszárdi Csoportja 5,3 millió forint értékben gyűjtött össze tanszereket a város lakosainak adományaiból, amelynek köszönhetően 241 gyermek kaphatott egyénre szabott tanszercsomagot, 117 közülük pedig új iskolatáskát is.

Tanszereket gyűjtött a Máltai szeretetszolgálat
Tanszereket, tartós élelmiszert adtak át a családoknak Fotó: Makovics Kornél
Fotó: Makovics Kornel

Az adománygyűjtés sikerében oroszlánrészt vállaltak a helyi közösségek: a Belvárosi Plébánia, a Garay János Gimnázium, a Gyakorló Általános Iskola és a Szekszárdi Nyugdíjasok Egyesülete is aktívan hozzájárultak a tanszerek összegyűjtéséhez, így téve lehetővé, hogy a gyermekek méltóképpen készülhessenek fel az új tanévre. Azonban az igazi örömhírt idén a Szekszárd Városi Önkormányzat Szociális Bizottságának támogatása jelentette, amelynek köszönhetően a rászoruló családok nemcsak tanszereket, hanem egy-egy élelmiszercsomagot és tisztálkodási szereket is kaptak – tudtuk meg Gréczy-Félegyházi Gyöngyvértől, a szociális bizottság elnökétől.

A 110 család, akik részesültek ezekből az adományokból, hálával fogadták a segítséget. Az élelmiszercsomagok olyan alapvető élelmiszereket tartalmaztak, mint például liszt, cukor, olaj és konzervek, amelyek a mindennapokban nélkülözhetetlenek. Emellett a tisztálkodásiszerek is nagy könnyebbséget jelentenek azoknak a családoknak, akiknek a megélhetés már önmagában is komoly kihívásokat jelent.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában