Kitüntetések

2024.09.02. 17:17

Tolna Vármegye Napján díjakat, elismeréseket adtak át

Szeptember 2–án délután ünnepélyes keretek között adták át a vármegyei kitüntetéseket Tolna Vármegye Napján, amelyre idén is a hagyományokat tiszteletben tartva került sor. A vármegyenap emlékeztet bennünket I. Lipót király 1699– es pecséthasználati adományára, amely Tolna vármegye kiváltságos pillanatainak egyike.

Balogh Éva

Az idei díjazottak között kiemelkedő egyéniségek szerepeltek, akik a vármegye különböző területein végzett munkájukkal érdemelték ki az elismerést.

Fotó: Makovics Kornél

Erky-Nagy Tibor tipográfus a Babits Mihály-díjat vehette át Dombóvár és a vármegye értékeinek, hagyományainak igényes és időtálló megjelenítéséért. Baka György környezetvédelmi szakértő pedig a Beszédes József– díjban részesült, több évtizedes környezetvédelmi tevékenységéért és civil szemléletformálásáért.

Kovács Erzsébet, Magyarkeszi polgármestere a Bezerédj István– díjat kapta elkötelezett településvezetői munkájáért és a civil szférában végzett önzetlen szolgálatáért. Haraszti Zsolt, a Paksi FC ügyvezetője a sport területén végzett kimagasló tevékenységéért a Sipos Márton–díjat vehette át.

A közbiztonság terén végzett magas színvonalú munkájáért Végh Lajos rendőr ezredes a Tolna Vármegye Közbiztonságáért díjban részesült, míg Weil Péterné Szirmai Mária intézményvezető több évtizedes óvópedagógusi pályafutásáért a Tolna Vármegye Közszolgálatáért díjat kapta meg.

Regős Gábor informatikus szintén a Tolna Vármegye Közszolgálatáért díj elismerésben részesült, több évtizedes elhivatott közigazgatási munkájáért és a választások lebonyolításában végzett koordinációs tevékenységéért.

Az esemény méltó módon tisztelgett a vármegye történelmi múltja előtt.

Az ünnepi közgyűlésről készült bővebb tudósításunkat és képgalériánkat itt találja!

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában