Közgyűlés

7 órája

Utoljára ülésezett ez a testület

A ciklus utolsó közgyűlését tartották meg csütörtökön délelőtt Szekszárdon. A város korábbi vezetői ezúttal emlékplakettet vettek át Berlinger Attila polgármestertől, majd a szekszárdi közgyűlés tagjai főként technikai jellegű döntéseket hoztak meg az elmúlt öt esztendőt lezáró tanácskozások során.

Bencze Péter

A cikluszáró szekszárdi közgyűlés Berlinger Attila polgármester felszólalásával kezdődött. A június 9-én megválasztott polgármester elsőként a múlt héten lezajlott Szekszárdi Szüreti Napokról szólt. Azt mondta, a rendezvények egészen színvonalasra sikerültek az idei évben, amihez hozzájárult a kiváló időjárás is. Berlinger Attila ezt követően köszönetet mondott mindazoknak – kiemelve a Babits Mihály Kulturális Központ munkatársait – akik bármilyen módon részt vettek a programok előkészítésében, szervezésében és lebonyolításában.

A szekszárdi közgyűlés elején emlékplakettet vettek át a ciklust lezáró képviselők Berlinger Attila polgármestertől.
A szekszárdi közgyűlés elején emlékplakettet vettek át a ciklust lezáró képviselők Berlinger Attila polgármestertől.
Fotó: Bencze Péter

Ezt követően Berlinger Attila a teremben megjelent közgyűlési tagoknak apró ajándékot, egy-egy gravírozott üvegplakettet adott át, megköszönve a képviselők elmúlt öt éveben a városért végzett munkáját.

Beszámolókat fogadtak el

A közgyűlés tagjai egy városi intézmény és önkormányzati társulások tavalyi évre vonatkozó beszámolóit is tárgyalták. A tagok egyöntetűen szavazták meg a egészségügyi gondnokság, a Szekszárdi és Környéke Szociális Alapszolgáltatási és Szakosított Ellátási Társulás, valamint a Szekszárd és Környéke Alapellátási és Szakosított Ellátási Társulás beszámolóit. A képviselők ezek mellett megszavazták a Cikói Hulladékgazdálkodási Társulás működési tapasztalatait bemutató előterjesztést is.

A főként technikai jellegű napirendi pontok közül az egyik a jövő héten megnyitó Szekszárdi Tudásközponttal foglalkozott. Az épületet használatba vevő Illyés Gyula Könyvtár alapító okiratának módosítására volt szükség, mivel – a költözést követően – mások mellett megváltozott az intézmény címe. 

Október első felében áll fel az új szekszárdi közgyűlés

Amint arról korábban már többször beszámoltunk, a június 9-i választáskor Szekszárdon nagyarányú győzelmet arattak a kormánypártok jelöltjei, így az új testületbe a Fidesz-KDNP 11, az Éljen Szekszárd 3, míg a Mi Hazánk 1 képviselőt küld majd. Információink szerint az új testület alakuló ülésére várhatóan október tizedikén kerülhet majd sor. 

Berlinger Attila a közgyűlést követően egy Facebook posztban egyébként azt írta: már készülőben van a város következő évekre összeállított gazdasági programja, amit várhatóan még idén napirendre tűznek. Amint a településvezető fogalmazott: „Ez már konkrét elképzeléseket, fejlesztési terveket is tartalmaz majd. Abban a reményben folytatjuk a munkát, hogy a város számára egy gyümölcsözőbb időszak következzen.“

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában