Rendkívüli ülés

2 órája

Vármegyénk érintett települései felkészülten várják az érkező árhullámot

Rendkívüli Területi Védelmi Bizottsági ülést tartottak csütörtökön a Vármegyeházán. A bizottság tagjain kívül meghívást kaptak az árvízi védekezésben érintett szervezetek képviselői, valamint az érintett települések polgármesterei is.

Révészné Hanol Erzsébet

A Dunán levonuló árhullám miatt rendkívüli Területi Védelmi Bizottsági ülést hívott össze dr. Horváth Kálmán főispán, a területi védelmi bizottság elnöke szeptember 19-ére. A szekszárdi Vármegyeházán tartott ülésre a bizottság tagjain kívül meghívást kaptak a védekezésben érintett szervezetek képviselői, valamint az védekezésben részt vevő települések polgármesterei is.

Rendkívüli ülést tartott a Tolna Vármegyei Területi Védelmi Bizottság
Rendkívüli ülést tartott a Tolna Vármegyei Területi Védelmi Bizottság. Forrás: Tolna Vármegyei Kormányhivatal

A Területi Védelmi Bizottság elnökének értékelését követően, Horváth Angéla a Közép-Dunántúli Vízügyi Igazgatóság műszaki igazgató helyettese, valamint dr. Balázs Gábor, a Tolna Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság igazgatója tájékoztatta a bizottsági ülésen megjelenteket a jelenlegi, illetve a várható árvízi helyzetről, feladatokról.

A védekezésben érintett Dunaföldvár, Paks, Madocsa és Báta településeken már megkezdődött az önkormányzati védekezés, felkészülés az árhullám érkezésére. A vízügy szakemberei folyamatosan ellenőrzik a vízszinteket és a védművek állapotát. Megkezdődött a homokzsákok igény szerinti kiszállítása, és a védekezéshez szükséges homok depóniák kialakítása, a védművek kialakítása és megerősítése.

A védekezés során az állampolgárok biztonsága és a vagyonmegóvás mellett külön figyelmet kell fordítani a Gemenci erdő menekülő, menedéket kereső vadállományának kezelésére, óvására is. A Területi Védelmi Bizottság határozatban döntött az árvízi védekezéssel kapcsolatos feladatokról, a beérkező információk, adatok alapján folyamatosan figyelemmel kíséri és elemzi a kialakult helyzetet, és szükség szerint dönt a további védekezési feladatokról – írják a Tolna Vármegyei Kormányhivatal közleményében.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában