Hajdan

2 órája

Amatőr filmesek sikere

Hajdan című sorozatunkban ismét visszatekintünk a régmúlt idők érdekességeire, fontos eseményeire Tolna vármegyéből.

Szeri Árpád

Képünk illusztráció: Shutterstock

40 ÉVE Felavatták a kettes blokkot. A Paksi Atomerőmű Vállalat 1984-ben hárommilliárd kilowattóra villamosenergia-termelési tervét a népgazdaság elvárásának megfelelően túlteljesíti 600 millió kilowattórával. Ez annak is köszönhető, hogy rendkívül jó együttműködéssel sikerült a kettes reaktorblokkot 24 nappal a határidő előtt, 1984. szeptember 6-án rákapcsolni az országos villamasenergia-hálózatra. Ennek alapján kerülhetett sor Pakson a kettes reaktor ünnepélyes átadására. (Tolna Megyei Népújság, 1984. október 13.)

40 ÉVE Amatőr filmesek sikere. Hatodik alkalommal rendeztek szeptember 28-30. között országos amatőrfilmszemlét Szolnokon, ez évben a dokumentumfilmek kapták a főszerepet. A dombóvári amatőr filmesek sikeresen szerepeltek. Csáki László és Ozorai Gábor filmje, a „Feledés előtt” különdíjat kapott, Somogyvári Rudolf és György Ferenc „Elégia” című alkotása Csehszlovákiában, a közeljövőben megrendezésre kerülő tematikus fesztiválon képviseli a dombóvári amatőrfilm-stúdiót. (Tolna Megyei Népújság, 1984. október 10.)

40 ÉVE Gigantikus pöfeteg. A kedvező időjárás következtében újabb hatalmas pöfeteggombáról kaptunk fényképet Cseke Lajos kisvejkei olvasónktól. Mint írta: az általa talált gomba nagyobb, mint a múlt vasárnapi számunkban megjelent. Az általa talált pöfeteggomba súlya több mint 13 kiló. Harminc-negyven ember ebédjét lehetne elkészíteni ebből a gombából. (Tolna Megyei Népújság, 1984. október 13.)

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában