Oktatás

7 órája

Felújított iskolák a Tamási tankerületben

A Tamási Tankerületi Központ fenntartásában lévő intézményekben befejeződtek a szükséges karbantartások, tisztasági festések, kisebb-nagyobb javítások, korszerűsítési munkák még a tanévkezdésre, összesen hatvanhárom millió forint értékben, tájékoztatták lapunkat.

Brunner Mónika

A Tamási Tankerületi Központ ismertette lapunknak a fenntartásukban lévő intézményekben elvégzett munkálatokat. Tájékoztattak, hogy a simontornyai székhelyű Vak Bottyán Általános Iskola és Gimnázium Petőfi Sándor utcai telephelyén teljes körű tetőfelújítást végeztek tizenkilenc millió forint értékben. Az idei tanévet közel százötven alsó tagozatos iskolás kezdhette meg ebben az épületben. Felújított iskolák mindenhol. 

Felújított iskolák a Tamási Tankerületi Központban. A kurdi iskolában térköveztek
Felújított iskolák a Tamási Tankerületi Központban. A Kurdi Körzeti Általános Iskola területén tereprendezést, bontási és térkövezési munkálatokat végeztek, a fotó az idei tanévnyitón készült
Forrás: Facebook/Kurdi Körzeti Általános Iskola

Felújított iskolák 

A simontornyai iskola tetőfelújításával párhuzamosan megkezdődött a Dombóvári József Attila Általános Iskola tetőszerkezet javításának előkészületei is. A szükséges javítások elvégzése nem befolyásolja az oktató-nevelő munkát, várhatóan októberben befejezik a felújítást. A Dombóvári József Attila Általános Iskola attalai telephelyén a megnövekedett tanulói létszám miatt belső átalakítási munkálatok zajlottak, új tantermet alakítottak ki az alsó tagozatos tanulók részére. Az új tanterem csoportszobaként működik, tizenhat tanuló befogadására képes, amely létrehozásával kényelmesen, rendezett körülmények között tanulhatnak az iskolás gyermekek. 

A Kurdi Körzeti Általános Iskola területén tereprendezést, bontási és térkövezési munkálatokat végeztek a nyáron. Mobilgarázs beszerzése is folyamatban van, amelyben biztonságosan tárolhatók az iskola karbantartási eszközei. A nyári felújítási, karbantartási munkák elvégzésével az iskolák felkészülten, rendezetten várták a tanév indulását, tájékoztatott a Tamási Tankerületi Központ. Mint ismert, az idei évben már korábban is végeztek fejlesztéseket az iskoláikban. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában