2 órája
Korszerű konyha modern berendezésein főzhetik az ételt
Ünnep volt Szekszárd északi szélén, Palánkon. Átadták a Magyar Máltai Szeretetszolgálat Gondviselés Háza Ezüstfenyő Idősek Otthona felújított konyháját.
A Gondviselés Háza Ezüstfenyő Idősek Otthona konyhája évek óta csak ételek melegítésére volt alkalmas, s mert így az étkeztetést külső beszállítóktól kellett megvásárolniuk, szükséges volt a konyha átalakítása, modernizálása. Most a mintegy 150 millió forintért megvalósult teljeskörű felújítás eredményeként már korszerű konyhában főzik az ételt, nem csak az itteni négy pavilonban lakó 128 idős embernek, hanem a Máltai Szeretetszolgálat Tolnai Idősek Otthona 42 lakójának is.
A két intézményt vezető Krieser Henriett köszöntője után Kövesfalvi Sándor, régióvezető, majd Győri-Dani Lajos, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat ügyvezető alelnöke előbb megemlékezett a napokban elhunyt Kozma Imre római katolikus papról, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat alapítójáról, akinek emlékére az ebédlő egyik asztalán képe mellett a gyertya égett.
Felidézte a múltat, hogy mikor, három évvel ezelőtt átvették a fél évszázada épült, de évek óta üresen álló, leromlott épületeket, először a vízhálózatot kellett szinte lecserélni, majd sorra mindent felújítani.
Szólt a munkáról, felelősségről, amely a Máltai Szeretetszolgálat küldetése. Hogy a végzett és végzendő felújítás mellett azt a lelkületet, küldetést is szeretnék megújítani, megőrizni, hiszen a cél, hogy segítsék azok életét, akik megtöltik ezeket az épületeket.
A korszerű konyha építése májusban kezdődött, augusztusban befejeződött, s most, az összes hatósági engedély birtokában megkezdhette a működést. Már volt próbafőzés, figyelve az otthon idős lakónak igényeit, kiválasztották a legkedveltebb ételeiket. Ugyanis a cél az, hogy az otthon idős lakói számára egészségesebb és változatosabb étkeztetést biztosítsanak.
A felújított konyhát, az ilyenkor szokásos szalagátvágáskor, Priskin Zsolt diakónus áldotta meg.