Születésnap

3 órája

Kurucz József 95 éves: Egy életút, amely ihletet ad

Kurucz József, Dombóvár köztiszteletben álló lakosa 95. születésnapját ünnepelte, mely alkalomból Pintér Szilárd polgármester és Futó Péter önkormányzati képviselő is köszöntötte őt.

Balogh Éva

Fotó: Facebook/Városunk Dombóvár

A közösségi élet aktív résztvevőjeként Kurucz József pedagógus az Őszikék Idősek Klubjában alapított irodalmi kört, ahol rendszeresen tart foglalkozásokat, verseket mondanak és tanítja azokat. Szenvedélye nem csupán az irodalom, de a kertészkedés is, amely szabadidejének nagy részét tölti ki. Ezen kívül naplót vezet, nap mint nap feljegyzi az eseményeket. Mezőgazdasági technikumot végzett, majd Budapesten szerzett tanári diplomát. Újságíróként kezdte pályáját a Tolnai Népújságnál. Jelent meg saját verse a Dombóvári Kalendáriumban és irodalmi díjat nyert 1981-ben egyik versével, amelyben a háború történetét írta meg 130 versszakban –a olvasható a Városunk Dombóvár facebook-bejegyzésében. 

Fotó: Facebook/Városunk Dombóvár

Pintér Szilárd, Dombóvár polgármestere és Futó Péter, önkormányzati képviselő személyesen köszöntötte fel a megbecsült és köztiszteletben álló pedagógust életének 95. születésnapján. A város egyik legismertebb alakjaként Kurucz József továbbra is aktív, tele tervekkel és lenyűgöző történetekkel a múltjából. Balogh Éva

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában