Csak guruljon

2 órája

Kiderült, hogy melyik a legnépszerűbb autómárka hazánkban

A húsz legnépszerűbb személygépkocsi márkáról tett közzé adatokat a Központi Statisztikai Hivatal (KSH). A múlt évben, 2023-ban az első helyen az Opel, a második helyen a Suzuki, a harmadik helyen a Volkswagen végzett hazánkban.

Brunner Mónika

A KSH összegyűjtötte, melyek a legnépszerűbb autómárkák Magyarországon. A statisztika szerint múlt évben a legtöbbet az Opel típusú személygépkocsikból regisztráltak hazánkban, összesen több mint 480 ezret. A második legnépszerűbb autóból, a Suzukiból közel 420 ezret, Volkswagenből mintegy 410 ezret számoltak össze. 

2024, Szekszárd, Béla király tér. Mindenféle személygépkocsi parkol a szekszárdi önkormányzat előtt. A múlt évben az Opel volt a legnépszerűbb autó hazánkban.
Autók állnak a szekszárdi önkormányzatnál. Hazánkban az Opel a legnépszerűbb autómárka, a Suzuki és a Volkswagen a második és harmadik helyen végzett (Fotó: Mártonfai Dénes)

Az Opel itthon a legnépszerűbb autómárka 

Az Opel–Suzuki–Volkswagen hármas sikere egészen 2005-től tart. Előtte az Opel, a Suzuki gyártmányok mellé betört a Lada személyautó. Még korábban pedig a Lada került az első helyre, a második helyen az Opel, a harmadik helyen pedig a Trabant végzett. Sok évtizeddel ezelőtt, 1963-ban a Skoda volt a legnépszerűbb, azt követte a Moszkvics és a Trabant. 

Skodából ebben az évben 13 ezer darabot regisztráltak. Egy szekszárdi anyuka lapunknak elmondta, hogy családjuk egy szürke színű BMW tulajdonosa, és azért választották a ezt a márkát, mert a német gyártmány egyet jelent a minőséggel és a megbízhatósággal. 

Hazánkban az Opel a legnépszerűbb márka, Szekszárdon is számos Opel gépkocsi közlekedik a közutakon
Hazánkban az Opel a legnépszerűbb autómárka, Szekszárdon is számos ilyen márkájú gépkocsit látni az utakon
(Fotó: Mártonfai Dénes)

– Az autómat még vasból készítették, biztonságos is. Nem tudom, miből vannak az új, nem német gyártmányú autók. Elégedett vagyok az autómmal, jó tágas belül és jól is néz ki – tette hozzá a szekszárdi anyuka. Egy szintén szekszárdi család­apa lapunknak elmondta, hogy nekik szürke színű Hyundai autójuk van, amelyet azért választottak, mert viszonylag olcsó volt. – Elégedettek vagyunk az autónkkal, eddig még elment mindenhova. A lényeg az, hogy guruljon, kocsinál ez a fő szempont. Koros autónk van, szándékunkban áll eladni. Ha lenne rá pénzünk, Volkswagent vennék, mert a német autó mindig megbízható marad – tette hozzá.

A KSH adatai szerint 2021-ben kilencvenegyezer volt a közúti gépjárművek száma Tolna vármegyében.  

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában