Szekszárdi Járási Ügyészség

2 órája

Megbotránkoztató módon viselkedett a két fiatal a pultosnővel

Megbotránkoztató módon viselkedett két fiatal egy bisztróban. Egyikük cigarettacsikket pöckölt a pultosnőre, majd társával lökdösték is, és még az üvegajtót is befejelte az idősebb vádlott – tájékoztatta portálunkat Dr. Kiss Yvette, a Tolna Vármegyei Főügyészség sajtószóvivője.

Teol.hu

Képünk illusztráció

Fotó: Shutterstock

A Szekszárdi Járási Ügyészség garázdaság vétsége miatt emelt vádat egy 20 éves és egy 25 éves férfi ellen, akik a bűncselekményt társtettesekként követték el.

A vádlottak 2023. június 23-án este az egyik Tolna vármegyei településen lévő bisztróban szórakoztak. Valamivel éjfél előtt a fiatalabb vádlott összeszólalkozott az alkalmazottakkal azon, hogy dohányozni akart az épületben, amit azonban az ott dolgozók nem engedtek. A vádlottak először a pultosként dolgozó nőt sértegették, aki mindkettejük figyelmét ismét felhívta arra, hogy tilos a dohányzás. A vádlottak ennek ellenére tovább dohányoztak, ezért a pultosnő szólt a szórakozóhely tulajdonosainak, akiktől segítséget kért.

A fiatalabb vádlott ekkor rápöckölte az égő cigarettáját a nőre, majd mindkét vádlott lökdösni kezdte a pultosnőt és a segítségére érkező tulajdonos házaspárt, akiknek végül mégis sikerült kiküldeni a vádlottakat a szórakozóhelyről. Ezen feldühödve az idősebb vádlott az épület előtt állva a fejével betörte a bejárati ajtó üvegét, a fiatalabb vádlott pedig ököllel megütötte és betörte a falra szerelt étlaptartó tábla üveg előlapját, mellyel így összesen 24 ezer forint kárt okoztak.

A vádlottak kihívóan közösségellenes, erőszakos cselekménye alkalmas volt arra, hogy a szórakozóhelyen és az utcán tartózkodókban megbotránkozást, riadalmat keltsen.

A járási ügyészség a vádlottakkal szemben tárgyalás mellőzésével, büntetővégzésben közérdekű munka büntetés kiszabását szorgalmazza a Szekszárdi Járásbíróságnál, a rongálással okozott kár tekintetében pedig az ügyészség indítványt tett a tulajdonosok által előterjesztett polgári jogi igény érdemi elbírálására.

 

 

 

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában