Ünnep

2 órája

Megemlékezés az Aradi Vértanúkról Dombóváron

Koszorúzással és ünnepi műsorral emlékeznek meg az Aradi Vértanúkról október 6-án Dombóváron. A város lakosságát tisztelettel várják a közös megemlékezésre az 1848/49-es emlékműnél.

Balogh Éva

(forrás: dombovar.hu)

Forrás: http://dombopedia.hu/adatbazisok/kozteri-alkotasok-szobrok/varga-gabor-batthyany-lajos-mellszobor-es-aradi-13-vertanu-dombormu.html

Az Aradi Vértanúk Napján minden évben az 1848/49-es szabadságharc hőseire emlékezünk, és tiszteletadással idézzük fel a vértanúk áldozatát és a nemzet szabadságáért vívott küzdelmet. Az Aradi Vértanúk Napja alkalmából tartandó megemlékezésen Szabó Szilárd a Dombóvári Evangélikus Egyházközség lelkésze mond beszédet. 

forrás: dombovar.hu

Az ünnepség célja, hogy méltó módon emlékezzenek meg a szabadságharc hőseiről, és erősítsék a közösség összetartozásának érzését. Az esemény október 6-án, vasárnap 16 órakor kezdődik az 1848/49-es emlékműnél. Az ünnepi műsorban közreműködnek a Dombóvári Cséry Lajos Evangélikus Iskola diákjai. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában