Sajtótájékoztató

2024.10.11. 14:00

Új lendület Szekszárdon: a város vezetése az összefogásra épít

Szekszárd új közgyűlése október 10-én alakult meg ünnepélyes keretek között. Az ülést követő sajtótájékoztatón a város polgármestere és alpolgármesterei a terveikről és az együttműködés fontosságáról beszéltek. Berlinger Attila polgármester, valamint Máté Péter és dr. Fusz György alpolgármesterek egy közös cél mentén indítják el a város működésének új fejezetét, amelyben a gazdasági nehézségek ellenére is Szekszárd fejlődését és az összefogást helyezik előtérbe.

Bencze Péter

Az október 10-i közgyűlés alakuló ülését követően Szekszárd vezetői optimistán nyilatkoztak a város előtt álló kihívásokról és lehetőségekről. Berlinger Attila polgármester a sajtótájékoztatón kiemelte, hogy az új testületnek nem lesz könnyű dolga, hiszen a globális és országos gazdasági problémák Szekszárdot sem kímélik. „A világunkban most rengeteg a feszültség, a háború a szomszédban dúl, és gazdaságilag sem vagyunk könnyű helyzetben, de mi itt Szekszárdon azon dolgozunk, hogy a város egy olyan sziget legyen, ahol a fejlődés és a béke dominál” – mondta a polgármester.

Berlinger Attila Szekszárd polgármestere (középen), valamint Máté Péter (bal) és dr. Fusz György alpolgármesterek sajtótájékoztatón számoltak be a terveikről.
Berlinger Attila Szekszárd polgármestere (középen), valamint Máté Péter (balra) és dr. Fusz György alpolgármesterek sajtótájékoztatón számoltak be a terveikről.
Fotó: Makovics Kornél

Közös munka Szekszárdért

Berlinger Attila kitért arra is, hogy a közgyűlésben minden tag, minden bizottsági képviselő együtt fog dolgozni annak érdekében, hogy a város lakói érzékelhessék a fejlődést. Hangsúlyozta, hogy a politikai feszültségek helyett konstruktív együttműködésre van szükség, és ebben mindenki szerepet vállalhat.

Egy város csak akkor tud sikeresen működni, ha a testületek és a képviselők együtt dolgoznak a közös célokért. Szekszárdnak is erre van szüksége

– fogalmazott.

Az alakuló ülésen elfogadott döntések közül Berlinger kiemelte, hogy a következő hat hónapban egy gazdasági program készül, amely irányt mutat a város számára. „Ez nem ma kezdődött, hiszen a választási kampányban számos lakossági igény hangzott el, amelyek feldolgozását már megkezdtük” – tette hozzá.

Fókuszban a városüzemeltetés és a kultúra

Máté Péter, a városüzemeltetésért felelős új alpolgármester kiemelte, hogy elsődleges feladata a város zavartalan működésének biztosítása lesz.

Ez egy hatalmas feladat, és nem lehet könnyűszerrel elvégezni, de mindent meg fogok tenni azért, hogy a város lakói érezzék a változást

 – mondta az alpolgármester. A városüzemeltetési feladatok között különösen fontosnak tartja a zöldterületek gondozását és a város infrastrukturális fejlesztéseit, amelyeket a jövő évi költségvetés tesz majd lehetővé. „Bízom benne, hogy jövőre már több forrást tudunk ezekre a fontos projektekre fordítani” – tette hozzá.

Dr. Fusz György alpolgármester, aki a kulturális, művészeti és ifjúsági ügyekért felel, szintén hangsúlyozta a csapatmunka jelentőségét. Elmondta, hogy a város lakosságának csökkenése és a fiatalok elvándorlása különösen nagy kihívás.

Szekszárdnak újra vonzóvá kell válnia a fiatalok számára, és ebben a kulturális és oktatási programoknak nagy szerepe lesz

– fejtette ki dr. Fusz György.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában