Látványos menet

2 órája

Szüreti felvonulás mozgatta meg a várost

Szeri Árpád

Szüreti felvonulás mozgatta meg Gyönk apraja-nagyját, de a környező települések helyszínre érkező küldöttségeit is. Ugyanis ez alkalommal, hagyományteremtő szándékkal Keszőhidegkút, Szárazd, Varsád és Udvari is meghívást kapott a rendezvényre.

Szüreti felvonulás
Gyönkön a szüreti felvonulás szemmel láthatóan megmozgatta a város apraja-nagyját
Fotó: Beküldött fotó

Tizennyolc fogat és huszonhat lovas vezette fel a látványos menetet, melynek élén ifj. Langó Lajos vitte lóháton Gyönk zászlaját. Téli Róbert, a vendéglátó város polgármestere két kollégáját is üdvözölhette. Ugyanis Andrási Zoltánné, Varsád polgármestere, valamint Szabó Lászlóné, Szárazd polgármestere egyaránt eljött a színpompás seregszemlére.

Szüreti felvonulás finomságokkal

A megállóknál a lakosság süteménnyel, szendviccsel kínálta a menet tagjait. A záró helyszínen, az iskola udvarán felsorakoztak a hintók, lovasok, majd Téli Róbert köszöntötte a résztvevőket, vendégeket, érdeklődőket. A kulturális műsor keretében fellépett a Gyönki Szivárvány Óvoda tánccsoportja, a zeneiskola képviseletében pedig Salamon Kira. Ugyancsak bemutatkozott Varsádról a senior tánccsoport, a Remény tánccsoport, valamint a gyönki Grüne Wiese utánpótlás és ifjúsági tánccsoport.

Az este kilenc órakor kezdődő szüreti bálon a frissen házasodott Staudt-Nedves Fanni és Staudt Richárd mint a bíróné és a bíró, Bakonyi Lili és Szulimán Máté mint a jegyző páros, Müller-Nedves Noémi és Müller Andor pedig a kisbíróné és kisbíró szerepében járta el a nyitótáncot. A talpalávalót a Vagabund zenekar húzta, egészen hajnalig. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában