Kitüntetés

4 órája

Tarr Jánost szakmai alkotói díjjal ismerték el

Tarr János a Magyar Mérnöki Kamara szakmai alkotói díját vehette át. A kitüntetés a mérnöki innováció és a szakmai kiválóság egyik legfontosabb hazai elismerése.

Balogh Éva

Tihanyi Kálmán (1897–1947) magyar fizikus és villamosmérnök, a modern, nagy felbontású televíziórendszer feltalálója. Legismertebb találmánya az ikonoszkóp, amely az első elektronikus képfelvevő cső, és az általa kidolgozott zseniális megoldás, a töltésfelhalmozás elve alapozta meg a korszerű televíziózás működését. A Magyar Mérnöki Kamara 2005-ben az ő tiszteletére alapította az innovációs díjat, amivel 2024-ben Tarr Jánost tüntették ki. 

Fotó: Facebook/Tarr János hivatalos oldala

Ahogy közösségi oldalán fogalmazott a cégtulajdonos, hatalmas megtiszteltetés ez számára, hiszen ezzel olyan szakmai örökséghez kapcsolódhat, amely a mérnöki találékonyság és az innováció élvonalát képviseli. Tarr János a díj átvételekor kiemelte, hogy ez az elismerés további motivációt ad számára a jövőbeli szakmai munkához.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában