Ifjúsági, Sport és Köznevelési Bizottság

3 órája

Tartalmas, érdemi munka teljes összhangban

Összhang és tartalmas, érdemi munka jellemezte hétfőn délután Szekszárd Közgyűlése Ifjúsági, Sport és Köznevelési Bizottságának alakuló ülését. A Böröcz Máté elnök vezette tanácskozás nyílt szakaszában 17, majd a zárt ülésen további három napirendi pontban döntöttek a bizottság tagjai, és ami s korábbi évek során szokatlan lett volna, szinte valamennyi kérdésben egyhangú volt a döntés.

Szepesi László

A bizottsági ülés során először teljes egyetértésben megválasztották a bizottság alelnökének Szabó Noémit, majd elfogadták a bizottság ügyrendjét, s ezt követték a beszámolók, s a vita. Előbb a Szekszárdi Óvoda, Bölcsőde és Mini Bölcsőde óvodai pedagógiai programjáról, majd ezek házirendjéről, illetve következő nevelési évi munkatervéről tanácskoztak és értékelték az óvodák 2023-24 évi munkáját is.

Összhang és tartalmas érdemi munka jellemezte hétfőn délután Szekszárd Közgyűlése Ifjúsági, Sport és Köznevelési Bizottságának alakuló ülését
Fotó: Makovics Kornel

A szekszárdi Sportközpont Kft. ügyvezető igazgatója megbízására vonatkozó pályázati felhívás közzétételéről úgy döntöttek, ott a határidőt majd a közgyűlés határozza meg. Elhangzott beszámoló az általános iskolai tanulók nyári napközis ellátásáról. Ezzel kapcsolatban az volt az egyértelmű javaslat, hogy az ne csupán gyermekmegőrzés legyen, hanem nyújtson a diákoknak hasznos elfoglaltságot is. 

A sporttal kapcsolatos napirendi pontok. között először az Alisca Gladiators Box Club támogatási kérelméről folyt hosszabb vita. Abban az állt, hogy a tavalyi tartalékkeretből megítélt, eszközvásárlásra kapott négyszázezer forintról csak később kelljen elszámolniuk, s emellett kértek újabb összeget a bérletek kifizetésére. A döntés úgy szólt, módosítva a korábbi határozatot, hogy a megkapott pénzből fizessék ki a bérletet, s a maradékot fordítsák eszközvásárlásra.

Szerepelt a napirenden több további támogatási kérelem, ezekről a költségvetés pontos ismeretében határoznak majd. 

Ezt követően is sok szó esett a pénzről. Bay Attila a Sportközpont igazgatója elmondta, a csarnok rossz állapotban van. Meg kellene szüntetni a beázást, javítani az energiahatékonyságot, szükség lenne a tető és a nyílászárók cseréjére, valamint hőszigetelésre. A legfontosabbak kétszázmillióba kerülnének, a teljes rekonstrukcióra pedig egymilliárd forint is kevés lenne. Szó volt a zsúfoltságról is, mert – és ez egyébként természetes – legtöbben délután vennék, veszik igénybe a sportcsarnokot, délelőtt kevesen érnek rá. Aztán beszélt az uszodáról, arról is, hogy a Pécsi Tudományegyetem szekszárdi karának uszodája is rossz állapotban van, azt is folyamatosan javítgatják.

A nyílt ülés végén tárgyalták Böröcz Máté elnök határozati javaslatát az országos maratoni csúcsot megdöntő Szemerei Levente atlétának és két edzőjének elismeréséről, díjazásáról. Az ülés során ennél az egyetlen napirendi pontnál nem volt teljesen egyhangú a szavazás, egy bizottsági tag tartózkodott a szavazástól, de csak azért, mert még nem ismeri a versenyzőt. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában